TÉMA

Měšice

Peterková se brání pokutě za lži o úmrtí seniorů. Obrátila se na Nejvyšší soud

Bývalá novinářka Jana Peterková se u Nejvyššího soudu brání proti pokutě 250 tisíc korun, kterou jí soud pravomocně udělil za šíření dezinformace, že senioři v pečovatelském domě umírají po očkování proti koronaviru. Vyplývá to z informací z justiční databáze. Žalobu na ženu podali provozovatelé pečovatelského domu v Měšicích, o jejichž seniorech Peterková lhala.
8. 3. 2023|

Policie vyšetřuje případ čtyř mrtvých v Měšicích. Podle ní jde o vraždu a sebevraždu

Policisté v pondělí našli v rodinném domě v Měšicích u Prahy čtyři mrtvé – dva dospělé a dvě děti. Případ vyšetřují jako trojnásobnou vraždu a následnou sebevraždu, jde zřejmě o rodinnou tragédii, řekla policejní mluvčí Barbora Schneeweissová.
26. 9. 2022Aktualizováno26. 9. 2022, 18:56|

Peterková neuspěla s návrhem na zrušení rozsudku. Případ šíření dezinformací o úmrtích seniorů po očkování jde k odvolacímu soudu

Městský soud v Praze zamítl návrh Jany Peterkové na zrušení rozsudku pro zmeškání. Ten jí byl udělen proto, že se nedostavila v lednu na první jednání bez důvodné a včasné omluvy. ČT informaci potvrdil mluvčí soudu Adam Wenig. Peterková nepravdivě tvrdila ve videích na sociální síti, že v pečovatelském domově ve středočeských Měšicích zemřelo po očkování několik lidí. Proti rozsudku, podle kterého se má omluvit, smazat videa, ve kterých lži šířila, a uhradit čtvrt milionu korun, se odvolala.
1. 4. 2022|

Peterková se brání proti trestu za šíření dezinformací o seniorech umírajících po očkování

Jana Peterková, kterou Městský soud v Praze v polovině ledna nepravomocně odsoudil za šíření dezinformací o úmrtí seniorů po očkování proti covidu-19, podala návrh na zrušení rozsudku. Uvedla to v odpovědi na dotaz České televize. Peterková ve videích na sociální síti nepravdivě tvrdila, že v pečovatelském domově v Měšicích zemřelo po očkování několik lidí. Podle rozsudku se má omluvit, uhradit čtvrt milionu a smazat videa, ve kterých lži šířila.
1. 3. 2022|

Policie obvinila muže z pronásledování lékaře, žena čelí obvinění z šíření poplašné zprávy o úmrtí po očkování

Pražští policisté obvinili z nebezpečného pronásledování devětadvacetiletého muže, který podle nich dlouhodobě omezoval známého lékaře v běžném způsobu života. Z šíření poplašné zprávy také obvinili pětačtyřicetiletou ženu. Podle vyšetřovatelů šířila poplašné zprávy například o tom, že v domově seniorů zemřeli důchodci po podání vakcíny nebo že Českou republiku obsadí vojáci NATO s cílem vyhladit Čechy. V tiskové zprávě to uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.
26. 1. 2022|

ŘSD nechá vyvlastnit pozemky a motocentrum poblíž D3 u Tábora, majitelé odmítli vyšší odškodnění

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) požádá o vyvlastnění pozemků a motocentra v blízkosti D3 u Tábora. Jejich majitelé totiž nepřijali od silničářů novou finanční kompenzaci. ŘSD kvůli dostavbě 400 metrů dlouhého úseku vlastníkům původně nabídlo dohromady asi dvacet milionů korun, nová částka měla být ještě o polovinu vyšší. Kvůli tomuto sporu musí řidiči v daném úseku už roky počítat s dopravním omezením.
6. 11. 2019|