TÉMA

Kojenec

Lidé z Malého Hradiska musí kupovat balenou vodu. Ta kohoutková má moc dusičnanů

Malé Hradislo na Prostějovsku řeší problémy s pitnou vodou. Ta, kterou obyvatelé pili doposud, obsahuje zvýšené množství dusičnanů. Takovou nesmí pít malé děti, místní mateřská škola nebo mladé rodiny si proto musejí jezdit pro vodu balenou. Příčina problémů zatím není jasná, vodárna se ale chystá instalovat technologii, která bude tyto látky z vody odbourávat.
11. 4. 2024|

Vědci našli v mateřském mléce „zázračnou molekulu“, explozivně rozvíjí propojení v mozku

V mateřském mléku se skrývá droboučká molekula, která kojencům pomáhá nevídaným způsobem rozvíjet mozek a propojení v něm. Nový objev by mohl pomoci s vývojem kvalitnějších náhrad tohoto zásadního zdroje pro děti, které se nemohou kojit.
20. 7. 2023|

Policie pátrala po ani ne ročním dítěti

Policie zrušila pátrání po kojenci. Mladou matku z Kladna a její dceru začala hledat poté, co se nezletilá nevrátila do výchovného ústavu z víkendového pobytu v Chomutově a nedala o sobě vědět.
22. 6. 2022Aktualizováno23. 6. 2022, 07:57|

Střevní mikrobiom má vliv na to, jak kojenci reagují na stresové situace, ukázal výzkum

Složení mikrobiomu může u nejmenších dětí ovlivňovat, jak se dokážou vypořádat se stresovou situací. Poukázala na to nová studie, kterou zveřejnil odborný časopis Nature Communications. Střevní bakterie tak podle vědců zřejmě mohou hrát důležitou roli při neurologickém vývoji.
7. 6. 2021|

Krádež auta s kojencem bude řešit soud. Obžalovaní jsou čtyři lidé

Listopadovou krádež auta, ve kterém byla šestiměsíční holčička, bude řešit soud. Spolu s mužem, který se ke krádeži přiznal, obžalovalo státní zastupitelství ještě další tři lidi. České televizi to řekla obvodní státní zástupkyně pro Prahu 4 Blanka Valsamisová.
29. 9. 2020|

Kojenec z Mělnicka zemřel kvůli syndromu náhlého úmrtí, naznačila podle policie pitva

Mrtvý kojenec nalezený na Mělnicku zemřel podle předběžných výsledků pitvy kvůli syndromu náhlého úmrtí. Matka pak podle policie mohla tělo hodit do vody. Vyšetřování ale ještě není uzavřeno, řekl náměstek krajského policejního ředitele Jan Krejčí.
2. 6. 2020|

Muž v Praze ukradl auto s kojencem uvnitř. Dítě pak odložil na parkovišti. Policie hledá svědky

Před školou v Mikulově ulici v Praze 4 ukradl v pondělí odpoledne neznámý muž nastartované auto, ve kterém ale byla i šestiměsíční holčička. Dítě pachatel odložil v autosedačce o pět kilometrů dál na parkovišti. Policie ho podezírá z krádeže a prosí případné svědky, aby se ozvali na linku 158.
6. 11. 2019|