TÉMA

Marek Svoboda

V Brně začala stavba nových pavilonů Masarykova onkologického ústavu

Začala stavba dvou nových budov Masarykova onkologického ústavu v Brně – Centra inovativní a podpůrné péče a Centra onkologické prevence. Investice vyjde na miliardu korun, 826 milionů půjde z Národního plánu obnovy, zbytek pokryjí peníze ze státního rozpočtu. Stavba potrvá do prosince 2025, následující rok se oba nové pavilony otevřou veřejnosti.
15. 1. 2024Aktualizováno15. 1. 2024, 14:32|

Masarykův onkologický ústav otevřel opravený pavilon. Má nové operační sály i lůžková oddělení

Masarykův onkologický ústav (MOÚ) v Brně v pátek slavnostně otevřel Bakešův pavilon zrekonstruovaný za 431 milionů korun. Práce trvaly více než dva roky, výsledkem jsou dvě lůžková oddělení, nové ambulance i dva nové operační sály, celkem jich má ústav šest. Investice přispěla k modernizaci a zvýšení komfortu poskytované péče, uvedl ředitel MOÚ Marek Svoboda.
5. 2. 2021|

Přístroje jsou přesnější, postupy šetrnější. Masarykův onkologický ústav léčí pacienty už 85 let

Masarykův onkologický ústav v Brně slaví 85 let od svého založení. Jde o jediné pracoviště v republice, které se zaměřuje pouze na nádorová onemocnění. Ročně ambulancemi ústavu projde čtvrt milionu pacientů a hospitalizováno je zhruba 12 tisíc nemocných. Nejčastěji lékaři pacientům diagnostikují rakovinu prsu, prostaty a melanom kůže.
9. 1. 2020|

Ředitel Fakultní nemocnice Brno Kraus rezignoval, končí i Vodák ve Vojenské nemocnici

Ředitel Fakultní nemocnice Brno Roman Kraus rezignoval, na svou žádost končí k 30. listopadu. Potvrdil, že jedním z důvodů, proč se tak rozhodl, je to, že chce příští rok kandidovat do Senátu. Odchází také ředitel Vojenské nemocnice Brno Antonín Vodák, který po vlastním rozhodnutí skončí ve funkci v závěru letošního roku. V Brně už letos skončili či končí ředitelé šesti nemocnic. V případě Nemocnice Milosrdných bratří už byl vybrán nástupce, a to Pavel Piler.
30. 10. 2019Aktualizováno30. 10. 2019, 14:25|