TÉMA

Handelsblatt

Kyperský soud podle německého deníku zmrazil Vítkovi majetek. Jsou to lži, reagovala společnost CPI

Kyperský soud nařídil bankám zmrazit českému miliardáři Radovanu Vítkovi majetek v hodnotě 13 miliard korun. Uvádí to německý ekonomický deník Handelsblatt, podle kterého se případ týká Vítkovy investiční a realitní společnosti Czech Property Investments (CPI) a jeho sporů s někdejšími partnery z Česka, Švýcarska a Spojených států. Skupina CPI Property Group zmrazení majetku popřela, předběžné opatření není účinné, sdělil její mluvčí Jakub Velen.
2. 5. 2023Aktualizováno2. 5. 2023, 12:29|

Německo zablokovalo čínské investice do dvou výrobců polovodičů

Německá vláda zamítla převzetí dortmundské továrny na čipy Elmos švédskou firmou Silex, kterou plně vlastní čínský koncern Sai Microelectronics. Oznámil to ministr hospodářství Robert Habeck, podle kterého vláda zablokovala prodej ještě další neupřesněné společnosti do rukou čínských investorů. Podle německých médií je dotčenou firmou bavorská ERS Electronic, která se věnuje rovněž polovodičům.
9. 11. 2022|

Zakladatel Ant Group doplatil na své výroky, míní Handelsblatt

Zakladatel finančně technologické společnosti Ant Group Jack Ma doplatil na to, že se jako jeden z mála čínských podnikatelů odvážil veřejně sdělovat své názory na finanční regulaci. Čínským úřadům se to nelíbilo a nakonec to vedlo k tomu, že znemožnily vstup jeho firmy na burzu, který by z něj učinil jedenáctého nejbohatšího člověka na světě. Ve čtvrtek to napsal německý hospodářský deník Handelsblatt.
5. 11. 2020|

Německá redakce vyrazila do berlínských vod. Chce tak bojovat s dopady krize

Redakce na palubě lodi, která křižuje Berlínem – jeden z nejuznávanějších německých novinářů Gabor Steingart nabízí čtenářům a posluchačům kritickou alternativu k zavedeným médiím – a to s nulovými příjmy z reklamy.
19. 9. 2020|

Šéf Škody Auto Maier končí ve funkci. Jeho nástupce má být představen v srpnu

Předseda představenstva automobilky Škoda Auto Bernhard Maier končí po necelých pěti letech v čele společnosti. Jeho nástupce zvolí představenstvo společnosti v srpnu. Podnik o tom informoval v tiskové zprávě.
9. 7. 2020|

Lufthansu chce zachránit miliardář Thiele. Chystá se o pomoci jednat s vládou, píše Handelsblatt

Vlastník 15,5 procenta akcií letecké společnosti Lufthansa, Heinz Hermann Thiele, chce o balíčku na záchranu firmy jednat s německou vládou. Množí se spekulace, že by společnost postiženou koronavirovou krizí mohl chtít zachránit sám, píše na svém webu německý hospodářský deník Handelsblatt.
19. 6. 2020|

Kellner se stane televizním králem, píše deník Handelsblatt. Experti varují před politickým vlivem

Nejbohatší Čech Petr Kellner se podle německého listu Handelsblatt díky převzetí mediální společnosti Central European Media Enterprises (CME) stane „televizním králem východní Evropy“. Handelsblatt v pondělí rovněž upozornil, že Kellner touto akvizicí posiluje svůj politický vliv. PPF však takové úvahy odmítá. Mediálnímu obchodu desetiletí a jeho možným důsledkům se věnoval pořad Newsroom ČT24.
28. 10. 2019Aktualizováno28. 10. 2019, 15:24|