TÉMA

Diskotéka

Za tlačenici na diskotéce ve Slušovicích uložil soud organizátorovi podmínku. Muž prohlásil vinu a omluvil se

Za předloňskou tlačenici na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku, při které utrpělo zranění dvanáct lidí, uložil zlínský okresní soud jejímu organizátorovi Jiřímu Kotkovi trest odnětí svobody na tři roky s podmíněným odkladem na zkušební dobu tři a půl roku. Vyhověl návrhu státního zástupce. Obhajoba žádala trest odnětí svobody na dva roky s podmíněným odkladem na zkušební dobu tří let. Za obecné ohrožení z nedbalosti muži hrozilo až osm let vězení. Kotek před soudem prohlásil vinu, dříve ji odmítal. Rozsudek není pravomocný, zúčastněné strany si ponechaly lhůtu pro případné odvolání.
20. 3. 2024Aktualizováno20. 3. 2024, 11:33|

Soud začal projednávat tlačenici na slušovické diskotéce, zranilo se tehdy dvanáct lidí. Organizátor vinu odmítl

Okresní soud ve Zlíně začal ve středu projednávat případ loňské tlačenice na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku. V kauze jsou obžalovaní organizátor diskotéky Jiří Kotek a firma Derby Company, jejímž je jednatelem. Devětadvacetiletému muži hrozí za obecné ohrožení z nedbalosti až osmileté vězení, společnosti peněžitý trest a zákaz činnosti. Kotek u soudu vinu odmítl a nechtěl ani vypovídat, stejně se vyjádřil zástupce společnosti. U soudu bylo také několik poškozených.
18. 10. 2023|

Státní zastupitelství obžalovalo muže a firmu v souvislosti s tlačenicí na slušovické diskotéce

Kvůli loňskému neštěstí na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku padla obžaloba. ČT to sdělil Jan Zubek z Okresního státního zastupitelství ve Zlíně. Obžalobě z obecného ohrožení z nedbalosti čelí jeden muž a firma. Muži hrozí v případě odsouzení až osmileté vězení, firmě peněžitý trest a zákaz činnosti. Případem se nyní bude zabývat Okresní soud ve Zlíně. Při tlačenici na schodišti, které vede do hudebního klubu, se loni v říjnu zranilo dvanáct lidí. Pět z nich skončilo v nemocnici, všichni pacienti byli nezletilí.
5. 9. 2023|

Discoland Sylvie se stane místem pro bydlení. Za dva roky tam vznikne 21 bytů

V Praze začala rekonstrukce Discolandu Sylvie. Místo, které v roce 1992 otevřel podnikatel Ivan Jonák, bylo symbolem devadesátých let. Scházeli se v něm celebrity i členové pražského podsvětí. Provoz skončil v roce 1994, kdy byl Jonák odsouzen za objednávku vraždy své manželky, která podnik spoluvlastnila. Developer tam během následujících dvou let postaví desítky bytů.
26. 5. 2023|

Policie obvinila jednoho člověka a firmu kvůli tlačenici na slušovické diskotéce

Policie stíhá jednoho člověka a firmu v souvislosti s loňskou tlačenicí na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku, při níž se zranilo osm mladých lidí, z toho pět skončilo v nemocnici. České televizi to sdělil Jan Zubek z Okresního státního zastupitelství ve Zlíně, který případ dozoruje. Osoby jsou stíhány pro přečin obecného ohrožení z nedbalosti. Obviněnému člověku hrozí v případě odsouzení až osmileté vězení, firmě zákaz činnosti a peněžitý trest.
26. 5. 2023|

Prověřování neštěstí na diskotéce ve Slušovicích zabere policii několik měsíců

Prověřování neštěstí na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku zabere policii zřejmě několik měsíců, a to vzhledem k velkému množství svědků a souvisejícím úkonům trestního řízení. Policisté pravděpodobně přizvou také znalce, který vyhodnotí bezpečnostní parametry prostor diskotéky a únikových tras, sdělila policejní mluvčí Monika Kozumplíková. V noci ze soboty na neděli utrpělo v tlačenici na schodišti, které vede do hudebního klubu, zranění osm lidí. Pět z nich skončilo v nemocnici, hospitalizováni jsou stále tři lidé.
1. 11. 2022Aktualizováno1. 11. 2022, 12:48|

Účastníci sobotní akce ve Slušovicích odhadují počet účastníků na tisíc, kapacita diskotéky je přitom poloviční

Policie začala prověřovat kamerové záznamy související s děním na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku, kde v noci ze soboty na neděli utrpělo zranění osm lidí. Vyslýchá také svědky a analyzuje sociální sítě. Pět zraněných skončilo v nemocnici. Hospitalizováni jsou stále tři lidé, jeden z nich je v těžkém stavu. Podle zjištění ČT je kapacita diskotéky, kde se akce konala, 455 osob. Účastníci však odhadují, že na místě bylo asi tisíc lidí.
31. 10. 2022Aktualizováno31. 10. 2022, 20:32|

Na diskotéce ve Slušovicích se v tlačenici zranilo osm lidí, z toho pět vážně

Oslava Halloweenu na diskotéce ve Slušovicích na Zlínsku skončila v noci na neděli tlačenicí návštěvníků u vchodu a zraněním osmi mladých lidí. Pět z nich je hospitalizováno, přičemž dva pacienti skončili na jednotce intenzivní péče dětského oddělení. Věk zraněných se pohybuje od patnácti do dvaceti let, řekl mluvčí Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje Jakub Omelka. Policie zahájila trestní řízení pro podezření z těžkého ublížení na zdraví.
30. 10. 2022Aktualizováno30. 10. 2022, 11:00|

Skončil nouzový stav, mnohá omezení kvůli covidu nadále platí

O půlnoci ze soboty na neděli v Česku skončil nouzový stav, kvůli covidu ale nadále platí mnohá omezení. Na Boží hod vánoční přibylo 1086 případů, laboratoře zpracovaly ale pouze patnáct tisíc vzorků. Dále klesá počet hospitalizovaných.
26. 12. 2021Aktualizováno26. 12. 2021, 20:10|

Od pondělí se otevřou restaurace a další služby, rozhodla vláda

Vláda rozhodla, že se od příštího týdne otevřou vnitřní prostory restaurací. Reaguje tak na rozhodnutí Nejvyššího správního soudu. Informoval o tom po jednání kabinetu ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Provoz obnoví také hudební kluby nebo kasina. Zároveň se také otevřou umělá koupaliště, sauny nebo wellness. Vojtěch řekl, že by s takovým rozvolňováním počkal, vláda ale podle něj bude respektovat rozhodnutí soudu.
28. 5. 2021Aktualizováno28. 5. 2021, 21:59|

Na diskotéku s členskou kartou. Založení klubu vyhlášku neobejde, rozhodl Nejvyšší správní soud

Zákaz veřejné hudební produkce v nočních hodinách nelze obcházet formálním založením klubu přístupného pouze členům. Jde o pouhou zástěrku, konstatoval Nejvyšší správní soud (NSS). Ve svém rozhodnutí řešil, co je a co naopak není veřejná hudební produkce.
24. 10. 2019|