TÉMA

O2 arena

Ve čtvrtek přibylo 18 582 případů covidu, pražský magistrát chce v nemocnicích zapojit dobrovolníky

Ve čtvrtek testy odhalily 18 582 nakažených, což je asi o 9300 méně než před týdnem. Vyplývá to z údajů na webu ministerstva zdravotnictví. Minulý čtvrtek testování zjistilo největší množství nakažených od začátku epidemie za den. Ministr zdravotnictví v demisi Adam Vojtěch (za ANO) bude v pátek jednat s anticovid týmem budoucí vlády o pandemickém zákoně. Bavit by se měli rovněž o naplněnosti nemocnic a omezování plánované a zbytné zdravotní péče. Pražský magistrát chce kvůli nedostatku zdravotníků v nemocnicích zapojit v hlavním městě dobrovolníky.
3. 12. 2021Aktualizováno3. 12. 2021, 17:02|

V Praze 9 by mohla vzniknout nová čtvrť s možnostmi pro bydlení, práci i zábavu

Místo nevyužívaných výrobních hal v blízkosti O2 areny v Praze 9 by mohla vzniknout nová čtvrť. Jejím jádrem by mělo být náměstí Emila Kolbena, vzniknout by měly bytové domy, školy a technické centrum. Praha 9 chce koupit pozemky od společnosti Howden ČKD Compressors a na vzniku nové čtvrti se podílet.
19. 10. 2021|

V pondělí večer se rozsvítí Majáky české kultury. Navedou tam, kde by se jinak hrálo

Více než sedmdesát kulturních institucí se v Česku připojí k výzvě Majáky české kultury. Světla rozsvícená v pondělí večer ukážou na místa, kde by se v těchto dnech konal koncert, hrálo divadelní představení, promítal film, bylo si možné prohlédnout výstavu nebo se děla jiná kulturní akce. Z důvodu zpřísněných protikoronavirových opatření, která začala platit od 12. října, nic z toho ale není možné.
12. 10. 2020|

Poukaz místo vrácení vstupného? Pomůže, ale nezahojí, říkají pořadatelé akcí

V účinnost vstoupil tento týden zákon, který umožňuje pořadatelům zrušených kulturních akcí odložit vrácení peněz za vstupné až na podzim příštího roku. Anebo lidem na jejich žádost nabídnout místo peněz poukaz. Robert Porkert z promotérské společnosti Live Nation a Robert Schaffer, který stojí v čele multifunkční O2 areny, se v rozhovoru pro Události, komentáře shodli, že vnímají tento krok od vlády jako vítanou pomoc. Ale finanční rány způsobené koronavirovou krizí nezahojí.
22. 5. 2020|

Praha 9 se připojí k systému barevných parkovacích zón. Fialová znamená „zaplať“

Městská část Praha 9 se od 6. ledna 2020 plánuje zapojit do systému placených parkovacích zón. Zpoplatnění se bude týkat Libně a Vysočan, zhruba od ulice Na Rozcestí po ulici Poštovská. V dotčených lokalitách vznikne fialová zóna, kde budou moct parkovat lidé s parkovacím oprávněním i ostatní řidiči. Platit za stání se bude nepřetržitě.
17. 10. 2019|

Klip týdne: Twenty One Pilots utíkají o život. Je libo chemikálie?

Další novinkou ze své videoklipové sbírky se rozhodli potěšit své fanoušky Twenty One Pilots, tentokrát ke skladbě Chlorine. Dvojice z amerického Ohia představila klip jen několik dní předtím, než odstartuje evropská část jejich turné Bandito Tour.
27. 1. 2019|