TÉMA

Nýrsko

Nad Úhlavou vzniká nový most, poslouží zemědělcům i k evakuaci. Nosníky přivezl kamion až do vody

V Nýrsku a okolí začala oprava mostů přes Úhlavu, které v případě povodní slouží i jako evakuační cesta. Původní přejezd přes řeku byl už v tak špatném stavu, že přes něj smělo jet v jednu chvíli jen jedno osobní auto. Zároveň se mění i pěší lávka v centru Nýrska. Ta byla stará přes sto let.
8. 11. 2022|

Frekventovaná silnice z Janovic do Nýrska je opravená. Práce stály osmdesát milionů

Plzeňský kraj otevřel opravenou silnici druhé třídy z Janovic nad Úhlavou do Nýrska, po které denně projede až tisíc aut. Skoro sedmikilometrový úsek kraj opravil za 80 milionů korun, uvedl náměstek hejtmana Pavel Čížek (STAN). Stavbu v podhůří Šumavy, která se připravovala několik let, podpoří více než 80 procenty evropský program IROP. Hejtmanství podle Čížka v minulých letech opravovalo silnice na Šumavě, aby podpořilo obce i turistiku, a teď přicházejí na řadu přivaděče k hlavním tahům.
26. 11. 2021|

Česko odemyká hranice. Otevřely se přechody s Rakouskem a Německem

Režim na hranicích Česka, dříve omezený kvůli šíření koronaviru, se v úterý uvolnil. Otevřely se silniční a železniční přechody s Rakouskem a Německem a kontroly na hranicích s těmito zeměmi jsou pouze namátkové. Ve středu budou také moci Češi, Slováci a Maďaři na dva dny cestovat mezi státy bez nutnosti předložení testu na covid-19. Mezinárodní dopravě se otevřela i letiště. Kvůli pandemii vláda zakázala 16. března vstup cizincům do Česka a Čechům cesty do zahraničí. Zákaz už byl částečně uvolněný 24. dubna.
26. 5. 2020Aktualizováno26. 5. 2020, 20:54|

Úhlavu znečistila chemikálie. Pitná voda ohrožena není, lidé by ale neměli jíst ulovené ryby

Do Úhlavy, která zásobuje pitnou vodou Plzeň, unikla chemická látka na impregnaci dřeva. Zásobování pitnou vodou ovšem ohroženo není a lidé se nemusí obávat ani kontaminace vodovodních řadů. Krajské město bude dočasně brát pitnou vodu z Radbuzy. Do Úhlavy se látka dostala Drnovským potokem z výrobního areálu v Klatovech, pravděpodobně v noci ze 7. na 8. října. Přes Úhlavu se potom chemikálie dostala až do Berounky.
14. 10. 2019Aktualizováno14. 10. 2019, 16:52|