TÉMA

Nástup

Odkladů je moc, je třeba zpřesnit kritéria, shodli se zástupci psychologů, škol a ministerstva

Odklad nástupu do první třídy je v Česku mimořádně populární. Zhruba každé páté dítě jde na základní školu s ročním odstupem. Letos by podle odhadu ministerstva školství mohlo mít odklad asi 31 tisíc šestiletých dětí. Podle resortu je to příliš mnoho. Souhlasí i řada odborníků, odklad by se měl podle mnohých z nich týkat asi jen dvou procent dětí.
12. 4. 2024|

Do ústecké MHD se smí nastupovat jen předními dveřmi. Tvoří se fronty, spoje se zpožďují

Z mimořádného opatření platného v nočních spojích a jinak jen na jedné lince se od začátku roku stalo v Ústí nad Labem pravidlo – do všech městských autobusů a trolejbusů mohou cestující nastupovat takřa výhradně předními dveřmi. Výjimku má několik nejvytíženějších zastávek v centru, kde lze dál nastupovat všemi dveřmi. Cestující si na novinku zatím nezvykli, jejich odbavení způsobuje podle řidičů občas zpoždění. Dopravní podnik si ale od opatření slibuje zvýšení bezpečnosti i čistoty.
3. 1. 2024|

Rath chce v pondělí nastoupit do vězení. Stráví v něm sedm let

Bývalý středočeský hejtman David Rath dostal výzvu k nástupu do vězení, uvedl iROZHLAS. Televize Nova poté uvedla, že nastoupí v pondělí. Někdejší hejtman a ministr zdravotnictví za ČSSD byl zadržen před sedmi lety, v květnu 2012. Pražský vrchní soud ho letos v červnu pravomocně poslal na sedm let do vězení. Zároveň mu uložil desetimilionový peněžitý trest a sedmiletý zákaz působit v samosprávě.
2. 10. 2019|