TÉMA

Pražský výběr

Pražský výběr si zopakuje opulentní Symphony Bizarre, Kocáb sestříhal záznam pro kina

Když Pražský výběr slavil v roce 2016 své čtyřicátiny velkolepým koncertem v pražské O2 areně, snímaly show také desítky kamer. Z materiálu vznikl záznam, který zážitek z raritního spojení „výběrových“ rockerů a Českého národního symfonického orchestru (ČNSO)převádí na velké plátno. Režii si vzal na starost osobně frontman kapely Michael Kocáb. Záznam Pražský výběr – Symphony Bizarre představuje v předpremiéře na aktuálním ročníku filmového festivalu Febiofest.
2. 5. 2022|

Začíná festival TrutnOFF BrnoON. Věnovaný je Jihomoravanům zasaženým tornádem

V Brně ve čtyři odpoledne začíná hudební festival TrutnOFF BrnoON, který je letos věnovaný lidem z oblastí zasažených tornádem. Ti mají vstup na akci zcela zdarma. Festival probíhá v areálu Na Střelnici, představí se na něm pět desítek kapel všech žánrů. Akci budou doprovázet bohoslužby, přednášky, poezie mladých básníků, divadlo nebo meditace.
20. 8. 2021|

30 let zpět: Frank Zappa na koncertu k odchodu sovětských vojsk z Československa

Před 30 lety se v Praze konal megakoncert pod názvem „Adieu C.A.“ při příležitosti odchodu sovětských vojsk z Československa. Jako zvláštní host účinkoval americký hudebník Frank Zappa, který publiku zahrál po tříleté pauze. Na koncertě vystoupila i kapela Pražský výběr v čele s Michalem Kocábem, tehdejším předsedou parlamentní komise pro odsun sovětských vojsk.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991.
24. 6. 2021|

Děláme si lockdown svědomí, hodnotí Michal Pavlíček současnou situaci v Česku

Důležitá je vzájemnost, zmínil kytarista a skladatel Michal Pavlíček několikrát jako host Interview ČT24. Ať už byla řeč o hraní v kapele, psaní písní pro kolegy z branže, nebo současné epidemiologické situaci v Česku. Na jejím nezvládnutí mají podle Pavlíčka podíl nejen politici, ale i lidé, kteří se nejsou schopni vzájemně podržet.
22. 2. 2021|

Recenze: Náš jazz rock zbytečný nebyl, díru do světa však neudělal

Dvojalbum Jazz Rock Line 1971–1981 přináší s odstupem let výběr jazzrockových nahrávek domácích souborů. Nabízí se tak možnost ke zpětnému pohledu na tuto etapu naší rockové, ale i jazzové scény. Ohlédnutí to ale příliš potěšující není.
12. 3. 2020|

Kocáb, Müller a Soukup vyjeli z Penzionu Svět na společné turné

Ondřej Soukup, Richard Müller a Michael Kocáb se sešli na jednom pódiu. Tři výrazné osobnosti česko-slovenské hudební scény připravily společné podzimní turné s názvem Šansony a jiné písně. Za sebou mají už několik koncertů na Slovensku a také první českou zastávku v Plzni.
22. 10. 2019|

Gott se nás k nevůli StB zastával, zjistil po letech Michael Kocáb ze zakázaného Pražského výběru

Přátelé na Karla Gotta vzpomínají jako na laskavého a skromného člověka, který se choval k druhým vždy slušně a nikdy nikomu neublížil. Mnohým se naopak snažil pomáhat. Za socialismu se zastával i kolegů z branže, kteří byli zakázáni a ocejchováni jako protirežimní. Při sepisování nové knihy to zjistil zpěvák a klávesista v 80. letech zakázaného Pražského výběru Michael Kocáb. Sám Gott se svou intervencí nikdy nechlubil, ocenil jej Kocáb v mimořádném vysílání ČT24.
3. 10. 2019|