TÉMA

Tipsport

Provozovatelé her chystají pro rizikové sázkaře další varování a pomoc

Nedávné fotbalové Euro nebo blížící se olympiáda jsou svátky pro sportovce, ale také příležitosti pro sázkaře. Podíl peněz vsazených přes internet roste. Sami provozovatelé her sdružení v Institutu pro regulaci však odhadují, že asi tři procenta sázejících nemají své chování pod kontrolou. Chystají pro ně další varování i pomoc.
19. 7. 2021|

Lidé v Česku už na fotbalové Euro vsadili přes 66 milionů korun

Největší české sázkové kanceláře evidují přes 66 milionů korun vsazených na mistrovství Evropy ve fotbale, které začíná v pátek večer. Nejvíc zatím lidé sázejí na zápas Belgie s Ruskem, zájem se však očekává hlavně u pondělního utkání české reprezentace se Skotskem. Kanceláře odhadují celkový objem sázek na Euro na více než 2,5 miliardy, což by mělo překonat poslední fotbalové MS v Rusku.
11. 6. 2021|

Daň z příjmu by měla být 15 procent, sněmovní výbor podpořil návrh Babiše

Sněmovní rozpočtový výbor podpořil návrh premiéra Andreje Babiše (ANO) na patnáctiprocentní sazbu daně z příjmu po zrušení superhrubé mzdy. Koaliční ČSSD přitom trvá na devatenácti procentech. Naopak zvýšení odvodů schválili poslanci u hazardu. Z loterií by měl stát inkasovat o pětinu víc.
4. 11. 2020|

Hluché místo v opatřeních proti koronaviru. Sázkové kanceláře mohou mít stále otevřeno

Zatímco vláda od středy nařídila uzavření služeb i obchodů, a dříve také restaurací, provozovatelé sázkových kanceláří i nadále fungují téměř bez omezení. Mimořádná opatření vlády se totiž na tyto provozy nevztahují. Podle oslovených provozovatelů sázkových kanceláří nejde o opomenutí vlády. Vycházejí z toho, že na jaře jim ministerstva potvrdila, že zavřeli zbytečně.
24. 10. 2020|

Obliba hazardu po koronavirové přestávce opět roste. Spor o hrací automaty nekončí

Obliba hazardních her roste. Loni Češi prohráli přes 36 miliard korun, to je o pět miliard víc než v roce 2018. Nejvíc peněz lidé nechali v herních automatech. A po útlumu během jarní koronavirové karantény se zájem opět zvyšuje. Některé iniciativy či například část pražských radních chtějí hrací automaty úplně zakázat.
26. 7. 2020|

Antimonopolní úřad jako nástroj konkurenčního boje? Podle soudu možná ano, úřad to ale odmítá

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) se mohl stát nástrojem vyřizování účtů v rámci konkurenčního boje. V rozsudku, který posuzoval letošní razii úřadu v sázkové společnosti Fortuna, to uvedl krajský soud v Brně. Zásah v kauze vyšetřování údajného kartelu označili soudci jako nezákonný. Antimonopolní úřad to ale odmítá.
10. 11. 2019|

Stále věří na zázračnou výhru. Češi už třicet let kupují stírací losy, nejslavnější byla Tutovka

Stírací losy jsou na trhu právě třicet let. Prodaly se jich stamiliony, ale jejich obliba mezi lidmi přetrvává. V průměru si jich člověk u největšího prodejce koupí šest ročně a utratí za ně 400 korun.
26. 9. 2019|