TÉMA

Thomas Cook

Česká pobočka zkrachovalé firmy Thomas Cook míří do konkurzu

Česká pobočka zkrachovalé cestovní kanceláře Thomas Cook na sebe ve středu podala insolvenční návrh. Své předlužení navrhuje Městskému soudu v Praze vyřešit vyhlášením konkurzu, uvedl ve čtvrtek web E15.cz.
20. 2. 2020|

Neckermann dosud vyplatil za zrušené zájezdy zhruba osm milionů korun

Česká pobočka zkrachovalé skupiny Thomas Cook – Cestovní kancelář Neckermann – vyplatila svým klientům k pondělku zhruba osm milionů korun za zrušené zájezdy, uvedl mluvčí společnosti Jan Šrámek. Podle něj bude firma ve vracení peněz dále pokračovat.
21. 10. 2019|

Jako by po zemětřesení přišlo tsunami. Krach Thomase Cooka ohrožuje hoteliéry na celém světě

Někdo byl připraven, jiné ale krach britské cestovní kanceláře Thomas Cook zaskočil. Hotely na celém světě se teď strachují, jak to bude s platbami tak velké společnosti za letošní sezonu, a celá branže se po pádu tohoto giganta bojí budoucnosti. Někteří na druhou stranu pociťují optimismus v souvislosti s tím, že končí časy, kdy byl Thomas Cook hegemonem v odvětví cestovního ruchu. Jaký to bude mít vliv na ceny dovolených v příštím roce, to si ale zatím nikdo netroufá říct, poznamenala agentura DPA.
9. 10. 2019Aktualizováno9. 10. 2019, 15:09|

Repatriace Britů z dovolených končí. Bylo „zachráněno“ přes 140 tisíc klientů CK Thomas Cook

Největší repatriace v dobách míru skončila. Při operaci Matterhorn, kterou řídil Britský úřad pro civilní letectví (CAA), bylo za dva týdny dopraveno zpět do Velké Británie přes 140 tisíc klientů zkrachovalé cestovní kanceláře Thomas Cook. Její česká pobočka, cestovní kancelář Neckermann, pro tento týden zrušila zájezdy pro padesát klientů a zároveň vyjednává s německými investory o svém dalším osudu.
7. 10. 2019|

CK Neckermann bude zájezdy na příští týden řešit individuálně, plošně už je rušit nebude

Cestovní kancelář Neckermann, tuzemská pobočka zkrachovalé britské skupiny Thomas Cook, bude zájezdy naplánované na příští týden řešit individuálně podle aktuální situace v dané destinaci a hotelu. Plošně už zájezdy rušit nebude. Týkat by se to mělo zhruba 230 klientů.
2. 10. 2019|

Ve Španělsku se kvůli krachu Thomase Cooka zavře pět set hotelů

Ve Španělsku bude kvůli krachu cestovní kanceláře Thomas Cook muset okamžitě zavřít na pět set hotelů. A pokud vláda v Madridu nepřijme žádná opatření, bude jich ještě víc, řekl v rozhovoru s ekonomickým deníkem Cinco Días prezident španělské konfederace hotelů a turistických ubytoven Juan Molas.
1. 10. 2019|

Česká cestovní kancelář Neckermann zrušila po krachu Thomase Cooka další zájezdy

Krach britské cestovní kanceláře Thomas Cook bude tamní vládu a pojišťovny stát přes 500 milionů liber (asi 14,6 miliardy korun), napsal v pátek list Financial Times (FT).  Aféra dopadá i na klienty v Česku – tuzemská pobočka cestovní kanceláře Neckermann, která je součástí zkrachovalé britské skupiny, v pátek zrušila další zájezdy až do 6. října. To postihne asi pět set klientů.
27. 9. 2019Aktualizováno27. 9. 2019, 16:12|

O české divizi Neckermanna se rozhodne do konce září, odhadl Papež. Preferoval by její osamostatnění

Do konce září by se mělo rozhodnout o tom, jak bude dále fungovat česká cestovní kancelář Neckermann, pobočka zkrachované britské CK Thomas Cook, řekl místopředseda Asociace cestovních kanceláří ČR Jan Papež. Vidí tři varianty možných řešení – bude vyhlášena likvidace, nebo se firma prodá, anebo si tým z české pobočky založí novou cestovní kancelář.
26. 9. 2019Aktualizováno26. 9. 2019, 17:45|

Český Neckermann ruší zájezdy pro 350 klientů. Divize v Německu, Rakousku a Polsku míří do insolvence

Dominový efekt konce britské cestovní kanceláře Thomas Cook se začal šířit i do dalších zemí. Česká společnost Thomas Cook, s.r.o., vystupující pod obchodním názvem CK Neckermann, ruší zájezdy pro 350 klientů, kteří měli odcestovat mezi 26. a 30. zářím. Zda budou zrušeny i zájezdy s pozdějším začátkem, zatím není jasné. Insolvenční návrh nepodala, na rozdíl od německé či rakouské. Divize v Polsku tento krok připravuje.
25. 9. 2019Aktualizováno25. 9. 2019, 18:52|

Britské úřady prověří kolaps firmy Thomas Cook i to, jakou roli sehráli dobře placení šéfové

Britská vláda nařídila prošetřit roli managementu britské cestovní kanceláře Thomas Cook a okolnosti, které vedly ke kolapsu této 178 let staré značky. Jen v Británii je přímo ohroženo devět tisíc pracovních míst ve firmě. V cizině pak uvízlo na 150 tisíc britských turistů, kteří jsou nyní postupně repatriováni zpět do vlasti. Dopad na cestovní průmysl po celém světě však je a ještě bude mnohem větší.
24. 9. 2019|

Neckermann zatím zrušil jeden zájezd. O osudu dalších 650 vyjednává s hoteliéry

Cestovní kancelář Neckermann, která je v Česku součástí zkrachované britské kanceláře Thomas Cook, zatím musela zrušit jeden svůj naplánovaný zájezd. Do konce října jich má firma prodaných kolem 650, o jejich osudu rozhodnou jednání s nasmlouvanými hotely.
24. 9. 2019|

Britská cestovní kancelář Thomas Cook zkrachovala, na dovolené je s ní přes 600 tisíc lidí

Jedna z největších cestovních kanceláří na světě, britská firma Thomas Cook kvůli finančním potížím zkrachovala. Informovala o tom v pondělí agentura Reuters. Společnost Thomas Cook patřila mezi nejstarší cestovní kanceláře na světě a jejích služeb využívalo asi 19 milionů klientů ročně.
23. 9. 2019Aktualizováno23. 9. 2019, 13:48|

Thomas Cook v nesnázích. Jedna z největších cestovních kanceláří žádá o pomoc britskou vládu

Zadlužená britská cestovní kancelář Thomas Cook, která patří k největším na světě, požádala o pomoc vládu v Londýně. Píše to list Financial Times a server BBC. Společnost k tomuto kroku přistoupila poté, co jí věřitelské banky nařídily, aby si zajistila dalších 200 milionů liber (téměř 5,9 miliardy korun) jako rezervu pro zimní měsíce. Pokud peníze nesežene, hrozí cestovní kanceláři už tento víkend převedení pod nucenou správu.
21. 9. 2019|