TÉMA

Mezno

Průjezd jihočeskou dálnicí D3 komplikují opravy

Na jihočeské dálnici D3 u Ševětína na Českobudějovicku začala oprava víc než padesát let starého mostu. Provoz na dálnici pod ním je proto zúžený do jednoho pruhu v každém směru. Podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) by práce měly trvat dva týdny. Na dálnici je kvůli opravám omezený provoz i v dalším úseku.
29. 5. 2023|

Začaly opravy dálnice D3. S omezením musejí řidiči počítat dva měsíce

Provoz na dálnici D3 na hranici Jihočeského a Středočeského kraje omezila rekonstrukce. Většinu času prací bude jeden pás dálnice zavřený a auta pojedou na Prahu i na České Budějovice vždy jen jednou částí dálnice, uvedl Adam Koloušek z českobudějovické pobočky Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Práce mezi kilometry 62,3 –70,7, tedy mezi Chotovinami a Meznem, potrvají dva měsíce. Při opravě bude také omezený provoz na mimoúrovňové křižovatce Chotoviny. Náklady na opravy jsou 218 milionů korun bez DPH.
22. 5. 2023|

Stavbaři prorazili tunel Mezno pro novou trať na jih Čech. Vlaky zde budou jezdit v roce 2022

Zprovoznění 4. železničního koridoru z Prahy na jih Čech je o krok dál. Stavbaři slavnostně prorazili tunel Mezno v úseku Sudoměřice–Votice. Je to druhý nový tunel na nově budované dvoukolejné železniční trati. Hotový by měl být do příštího roku, vlaky jím začnou jezdit ale později.
14. 8. 2020Aktualizováno14. 8. 2020, 14:18|

Začala ražba tunelu klíčového pro zrychlení vlaků Praha–Tábor. Po dokončení jim cesta potrvá hodinu

Na pomezí středních a jižních Čech začala ražba tunelu, který má přispět k rychlejším cestám vlakem z Prahy do Českých Budějovic. Tunel Mezno bude dlouhý 840 metrů, Správa železniční dopravní cesty (SŽDC) jej chce zprovoznit současně se zbytkem přeložky Votice–Sudoměřice za tři roky.
11. 9. 2019|