TÉMA

Mlýnský potok

V Dolní Moravě se otevřel nejdelší visutý most pro pěší na světě. Ochránci přírody ho kritizují

Lávka Sky Bridge je dlouhá 721 metrů a spojuje dva horské hřebeny Králického Sněžníku - Slamník a Chlum. Zátěžová zkouška lávky, která je v nadmořské výšce 1110 metrů, skončila v neděli, první turisté mostem projdou v pátek 13. května, vstupenky si musí koupit on-line. Agentura CzechTourism očekává, že unitkátní stavba přiláká do lokality návštěvníky z celého světa. Podle ochránců přírody je projekt problematický, nepříznivě ovlivní ráz krajiny.
9. 5. 2022Aktualizováno9. 5. 2022, 14:28|

Olomoucký „rejnok“ míří nad řeku Moravu. Nový most se bude z břehu stěhovat deset dnů

Pravděpodobně až deset dnů zabere nasouvání skoro 300 tun těžké konstrukce první poloviny nového mostu nad řeku Moravu na Masarykově třídě v Olomouci. Náročná technická akce začala ve čtvrtek odpoledne. Konstrukce, které se říká rejnok, měří 55 metrů. Doposud stála na břehu Moravy na Masarykově třídě. Oprava mostu, po kterém budou později jezdit i tramvaje, bude definitivně hotová až v polovině roku 2022.
10. 12. 2020|

V Olomouci začala oprava frekventované ulice v centru. Neprůjezdná bude osm měsíců

Stavební dělníci začali v Olomouci pracovat na dlouho plánované rekonstrukci ulice 8. května. Oprava frekventované cesty v centru města uzavře průjezd řidičům osobních vozidel i městské hromadné dopravy na osm měsíců. Stát bude sedmdesát pět milionů korun.
14. 4. 2020|

Do mostu v centru Olomouce se zakously bagry. Tramvaje se na něj vrátí za dva roky

V Olomouci začala v pondělí demolice mostu přes řeku Moravu na Masarykově třídě v rámci pokračování rozsáhlých protipovodňových úprav za stovky milionů korun. Nový most by měl v místě vzniknout do dvou let, do té doby budou muset auta jezdit po objížďkách, tramvajová doprava do centra byla zrušena. V rámci protipovodňových úprav se už zboural i vedlejší most v Komenského ulici. Nový se otevřel na začátku letošního roku.
6. 4. 2020|

Doprava v centru Olomouce se vrátila do normálu, ale jenom na čtyři dny. V pondělí začne další omezení

V centru Olomouce se ve čtvrtek pro automobilovou dopravu otevřel nový most, který se v Komenského ulici stavěl dva roky. Doprava v centru se však opět zkomplikuje v pondělí, kdy se uzavře vedlejší most na Masarykově třídě, po kterém jezdí i tramvaje. Ty tak do centra města nebudou jezdit dva roky, než se postaví nový most. Práce probíhají v rámci protipovodňových úprav.
27. 2. 2020|

Centrum bez tramvají. Olomouc musí kvůli chystané demolici mostu upravit trasy hromadné dopravy

Olomoučané se musí připravit na výrazné omezení v tramvajové dopravě. Kvůli demolici mostu na Masarykově třídě v rámci probíhajících protipovodňových úprav bude muset dopravní podnik tramvaje odklonit. Původně se uvažovalo, že se most bude bourat po částech a tramvaje budou jezdit vždy jednou polovinou mostu, teď se však ukázalo, že to nebude technicky možné. Práce na mostě zastaví tramvajovou dopravu na jaře příštího roku.
5. 9. 2019|