TÉMA

Lenka Vlasáková

Jiřina Bohdalová hraje ženu, která tvrdí, že prošla gulagem. Připomnělo mi to tátu, říká

K devadesátinám, které oslavila před dvěma lety, dostala Jiřina Bohdalová scénář, který přímo pro ni napsal Marek Epstein. Drama s prozatímním názvem Svatá herečka právě natáčí v režii Jiřího Stracha. Ztvárnila roli spisovatelky, která se ve svých knihách vrací ke své zkušenosti vězenkyně pracovně-výchovných táborů v Sovětském svazu. Do vysílání Česká televize zařadí snímek příští rok.
24. 8. 2023|

Na poslední cestu vyprovázely Josefa Abrháma vzpomínky kolegů i Velorex

Desítky lidí se při bohoslužbě v kostele svaté Anežky České na pražském Spořilově rozloučily s hercem Josefem Abrhámem. Jeden z nejpopulárnějších českých herců zemřel 16. května. Po mši v zaplněném kostele na svého kolegu zavzpomínali na přání Josefa Abrháma mladšího herečky Dagmar Havlová, Eliška Balzerová a Iva Janžurová a herec a režisér Jan Kačer. Za rakví vynášenou z kostela zněl dlouhý potlesk
6. 6. 2022|

Kina vyklopila Bábovky, film podle bestselleru Radky Třeštíkové

První román spisovatelky Radky Třeštíkové má filmovou podobu. Snímek Bábovky do kin vstupuje 24. září.  Autorka knižních bestsellerů napsala scénář společně s režisérem Rudolfem Havlíkem.
24. 9. 2020Aktualizováno24. 9. 2020, 10:09|

„To je bábovka, je výborná!“ Film podle Radky Třeštíkové má trailer na přidání

Všichni jsme propojeni, a proto i malé věci dokážou někdy otřást světem, ověřují si na vlastní kůži hrdinové filmu Bábovky. Snímek podle bestselleru Radky Třeštíkové vyšle režisér Rudolf Havlík do kin 24. září. Hrdiny a hrdinky a jejich propojené příběhy naznačuje ale už nyní v hlavním traileru.
3. 8. 2020|

Plodková, Langmajer i Poláková zadělali na Bábovky, ochutnávkou je první teaser

Režisér Rudolf Havlík dokončuje Bábovky. Film podle stejnojmenného bestselleru Radky Třeštíkové čeká premiéra 24. září. V současnosti se tvůrci zabývají postprodukčními pracemi – a také „vypustili“ první ukázku.
12. 5. 2020|

Radka Třeštíková to peče s Rudolfem Havlíkem. Natáčejí film podle knihy Bábovky

Bestseller Radky Třeštíkové se dočká filmové podoby. Podle její knihy Bábovky začal  stejnojmenný snímek natáčet režisér Rudolf Havlík. Příběh, v němž se řeší partnerské i rodinné vztahy, mohou diváci v kinech prožít příští rok na podzim.
27. 8. 2019|