TÉMA

Marek Vašut

Vychází remake kultovní počítačové hry Mafia. Pracoval na ní tým 150 lidí

Jedna z nejúspěšnějších českých počítačových her vychází v nové podobě. Vývojáři vytvořili remake slavné hry Mafia z roku 2002 a pod názvem Mafia: Definitive Edition je od pátku dostupná i pro herní konzole. Tým 150 lidí z Česka, Velké Británie a Spojených států na ní pracoval dva a půl roku.
25. 9. 2020|

Film Amnestie pouští trailer. K vězeňské vzpouře se přidali i Depeche Mode

Největší vězeňská vzpoura v dějinách Československa posloužila jako kulisa pro koprodukční česko-slovenský vztahový thriller. Snímek Amnestie vstoupí do českých kin 14. listopadu jako příspěvek k třicátému výročí sametové revoluce. Filmový příběh podbarvuje hudba Depeche Mode, kapely, která pro mladou generaci přelomových let mnoho znamenala, a skladba To Have And To Hold zní i v traileru, jímž se Amnestie před uvedením do kin představuje.
15. 10. 2019|

Koller, Müller a Olejárová přezpívali Kryla kvůli filmové Amnestii

„Jednou zajdem na úbytě z tý smutný revoluce,“ předpovídal Karel Kryl v roce 1968 pražskému jaru v písni Pasážová revolta. Stejnou skladbu vztahují k revoluci, která se odehrála o dvacet jedna let později, David Koller, Richard Müller a Viki Olejárová. Nazpívali ji jako doprovod nového česko-slovenského filmu Amnestie. Dramatickou posametovou dobu plnou změn nahlíží prostřednictvím příběhu o největší vzpouře ve vězeňské historii Československa. V kinech Amnestie „vypukne“ 14. listopadu.
21. 8. 2019|