TÉMA

Richard Müller

Zemřel hudebník a zakladatel skupiny Elán Vašo Patejdl

Po krátké a těžké nemoci zemřel v sobotu ve věku 68 let slovenský zpěvák, klávesista a textař Vašo Patejdl, spoluzakladatel slovenské hudební skupiny Elán. Kapela, která po několikaleté přestávce na hudební scéně na září 2024 chystala koncerty v Praze a v Bratislavě, to oznámila na sociálních sítích.
19. 8. 2023Aktualizováno19. 8. 2023, 16:41|

Richard Müller vydal album Čierna Labuť, Biela Vrana. „Působilo smutně na lidi i na mě,“ přiznává

Richard Müller pustil do světa nové album. Tentokrát na něm figuruje jen jako zpěvák, texty přenechal slovenskému textaři Peteru Uličnému a hudbu složil Ondřej Gregor Brzobohatý. Nahrávka Čierna Labuť, Biela Vrana vznikla už před dvěma lety, vychází ale až nyní.
8. 11. 2022|

Tišnov opravil letní kino. Bude sloužit k promítání filmů i koncertům

V Tišnově na Brněnsku zkolaudovali opravené letní kino. Opravy trvaly skoro dva roky a stály okolo třiceti milionů korun. Návštěvníkům se kino otevře 14. srpna.
2. 8. 2022Aktualizováno2. 8. 2022, 14:24|

Nominace na ceny Anděl jsou uneseny Řekou Lenky Dusilové, přejí také Nohavicovi a Tata Bojs

Čtyři nominace na třicáté ceny Anděl zíkalo album Řeka od Lenky Dusilové. Po třech nominacích pak za své nejnovější desky obdrželi písničkář Jaromír Nohavica a kapela Tata Bojs. Vítězové si sošky ocenění, udělovaného Českou hudební akademií, převezmou 29. května, v přímém přenosu České televize.
1. 3. 2021Aktualizováno1. 3. 2021, 13:05|

Hodina medzi psom a vlkom není pro Richarda Müllera ponurá

Mezi třetí a čtvrtou hodinou ranní údajně vytvářejí umělci svá nejlepší díla, rodí se nejvíce dětí, ovšem také nejvíce lidí umírá. Právě do tohoto magického času zasadil slovenský zpěvák a hudebník Richard Müller svou novou nahrávku. Hodina medzi psom a vlkom ale podle jeho slov nemá být ponurá, přestože vznikla v čase pandemie.
14. 10. 2020|

Kocáb, Müller a Soukup vyjeli z Penzionu Svět na společné turné

Ondřej Soukup, Richard Müller a Michael Kocáb se sešli na jednom pódiu. Tři výrazné osobnosti česko-slovenské hudební scény připravily společné podzimní turné s názvem Šansony a jiné písně. Za sebou mají už několik koncertů na Slovensku a také první českou zastávku v Plzni.
22. 10. 2019|

Koller, Müller a Olejárová přezpívali Kryla kvůli filmové Amnestii

„Jednou zajdem na úbytě z tý smutný revoluce,“ předpovídal Karel Kryl v roce 1968 pražskému jaru v písni Pasážová revolta. Stejnou skladbu vztahují k revoluci, která se odehrála o dvacet jedna let později, David Koller, Richard Müller a Viki Olejárová. Nazpívali ji jako doprovod nového česko-slovenského filmu Amnestie. Dramatickou posametovou dobu plnou změn nahlíží prostřednictvím příběhu o největší vzpouře ve vězeňské historii Československa. V kinech Amnestie „vypukne“ 14. listopadu.
21. 8. 2019|