TÉMA

Wi-fi

Brno instaluje na zastávkách MHD nové přístřešky, ochrání před deštěm a budou mít wi-fi

Brněnská radnice nechává v centru města vyměnit přístřešky na zastávkách městské hromadné dopravy. Ty původní už dosluhují a cestujícím na nich vadily nevhodně umístěné reklamní poutače, které bránily ve výhledu na přijíždějící tramvaj. Celkem půjde o 88 přístřešků, některé budou mít i internetové připojení nebo USB zásuvku pro nabití třeba mobilního telefonu.
11. 9. 2023|

České univerzity opouštějí TikTok. „Nepřihlašujte se na něj ze školy,“ nabádají studenty i zaměstnance

České vysoké školy vyzývají své zaměstnance a studenty, aby odinstalovali sociální síť TikTok na zařízeních, která připojují na školní sítě. Řada univerzit také přímo zakázala svým pracovníkům používání TikToku na služebních zařízeních. ČT to sdělily oslovené vysoké školy. Většina z nich své účty na TikToku ruší. Univerzity se odkazují na varování Národního úřadu pro kybernetickou a informační bezpečnost (NÚKIB) ze začátku března, podle kterého představuje TikTok bezpečnostní hrozbu.
6. 4. 2023|

Hejtman pohrozil Leo Expressu vypovězením smlouvy. Nefunguje odbavení cestujících, ve vlacích chybějí průvodčí

Pardubický kraj pohrozil železničnímu dopravci Leo Express vypovězením smlouvy na provoz na dvou tratích na Orlickoústecku kvůli problémům s vydáváním jízdenek. Řekl to hejtman Martin Netolický (ČSSD) po kontrolním dnu. Nespokojen je také s tím, že v některých vlacích nefunguje slíbené bezdrátové připojení k internetu. Leo Express ale slíbil, že nedostatky rychle napraví. Odbavení cestujících by mělo začít fungovat během několika dnů.
7. 1. 2020|

Bezdrátově a zdarma. V Luhačovicích zavedli veřejný internet

Připojit se bezplatně k internetu se nově mohou lidé z Luhačovic na Zlínsku. Bezdrátová wi-fi síť tam funguje na několika frekventovaných místech. Obyvatelé i návštěvníci lázeňského města najdou místa s připojením podle označení nastříkaných na chodníku.
9. 8. 2019|