TÉMA

Tovačov

Stát převezme nemovitosti s neznámým vlastníkem. Přihlásit se lze do konce roku

Stát by mohl na počátku ledna získat 138 tisíc pozemků a dva tisíce staveb. Jsou to nemovitosti, u nichž není známý majitel. Na stát přejde majetek, ke kterému se nikdo do konce roku nepřihlásí. V některých případech doufají obce, že vzápětí majetek získají od státu ony.
4. 12. 2023|

Do hejna labutí v Tovačově se začlenila i jedna černá. Zřejmě uletěla chovateli

Na Křenovském rybníku v Tovačově na Přerovsku se objevila černá labuť. Podle ornitologů pravděpodobně někomu uletěla z chovu. Původním domovem labutě černé je Austrálie, v Evropě se chová nejen v zoo, ale i v soukromých chovech, řekl místopředseda Moravského ornitologického spolku Jiří Šafránek. Podle snímků ornitologů se labuť černá přirozeně začlenila do hejna mezi své bílé společnice.
21. 11. 2023|

Holešovský zámek opět vystaví betlémy. Lidé si je však budou moci prohlédnout jenom přes sklo

Zámek v Holešově na Kroměřížsku otevře v sobotu tradiční výstavu betlémů. Zatímco dříve si ji návštěvníci chodili prohlédnout do saly terreny, tentokrát lidé uvidí betlémy přes sklo v arkádách na zámeckém nádvoří. Stejně tomu bylo v souvislosti s pandemií covidu i loni, informovala mluvčí pořádajícího Městského kulturního střediska (MKS) v Holešově Dana Podhajská.
26. 11. 2021|

Stovky krojovaných Hanáků prošly Tovačovem, město hostilo folklorní festival

Pestrobarevný průvod bezmála pěti stovek krojovaných Hanáků a Hanaček prošel ulicemi Tovačova na Přerovsku. Město hostilo dvanáctý ročník folklorního festivalu Setkání Hanáků. Do Tovačova se sjeli členové národopisných tanečních a hudebních souborů z různých koutů Hané i vzdálenějších míst Česka, kteří udržují kulturní odkaz svých hanáckých předků. Součástí programu bylo také předání hodového práva a vystoupení jednotlivých souborů na nádvoří zámku a v přilehlém parku.
28. 9. 2021|

Zaměstnankyně domova v Tovačově onemocněla jihoafrickou mutací koronaviru i přes očkování

V domově pro seniory v Tovačově na Přerovsku se potvrdila infekce jihoafrickou mutací koronaviru. Onemocněli tři zaměstnanci a dva klienti. Jedna z pracovnic už ale byla po obou dávkách vakcíny.
13. 4. 2021|

Další města podpořila prodloužení Baťova kanálu na Hanou. Podle oponentů je to ale nerentabilní

Memorandum o prodloužení Baťova kanálu do Olomouckého kraje podepsali v Tovačově na Přerovsku zástupci olomouckého a zlínského hejtmanství, Přerova, Kojetína, Tovačova a dalších deseti obcí. Odborníci nyní zpracují analýzy a studie, díky kterým budou moci samosprávy posoudit všechny varianty i přínosy a zápory uvažovaného prodloužení této největší moravské vodní cesty.
23. 6. 2020|

Přerov podpořil prodloužení Baťova kanálu do Olomouckého kraje. Věří, že to přiláká další turisty

Přerov se připojil k memorandu o prodloužení Baťova kanálu do Olomouckého kraje. Od investice za několik stovek milionů korun, která by kanál prodloužila z Kroměříže do Olomouce s odbočkou do Přerova, si kraj i města slibují posílení cestovního ruchu v jižní části Olomouckého kraje. Memorandum by mohly všechny dotčené strany podepsat v listopadu v Tovačově.
15. 10. 2019|

Řidič kamionu, který v opilosti havaroval u Prostějova, dostal podmínku a zákaz řízení

Řidič kamionu, který letos v lednu havaroval s 3,5 promile alkoholu na dálnici D46 u Prostějova, dostal dvouletý trest s odkladem na tři roky a pětiletý zákaz řízení. Nehodě předcházela skoro dvacetikilometrová jízda z Tovačova na Přerovsku. Profesionální řidič Jiří Hrdlička kličkoval po dálnici a při jízdě ohrozil několik aut včetně autobusu. Rozsudek je pravomocný.
5. 8. 2019Aktualizováno5. 8. 2019, 11:59|