TÉMA

Lanový most

V Pardubicích začali vysouvat most přes Labe. Bude nejdelším lanovým mostem v Česku

Labe v Pardubicích překlene do léta nová mostní stavba. Bude součástí budovaného severovýchodního obchvatu města. Ten by měli silničáři dokončit během příštího roku. Pak bude největším zavěšeným lanovým mostem v Česku. Rozpětí bude mít 135 metrů.
23. 1. 2024|

Řidiči opět projedou po Lanovém mostě na Jižní spojce, začíná oprava Strakonické ulice

Technická správa komunikací (TSK) obnovila ve 13:00 provoz na Lanovém mostě na Jižní spojce. Most byl od soboty uzavřený kvůli diagnostice, omezení nakonec skončila o hodinu dřív. Šlo o druhou prázdninovou uzavírku, navíc byl už 2. července provoz sveden pouze do dvou jízdních pruhů. Na objízdných trasách se i tentokrát tvořily kolony. TSK se ale chtěla vyhnout odpoledním kolonám v neděli. Řidiči se ovšem musí připravit na omezení provozu na další frekventované trase, v neděli totiž začíná oprava Strakonické ulice.
4. 8. 2019|

Lanový most na Jižní spojce je o víkendu znovu zavřený, probíhají tam zátěžové zkoušky

Lanový most na pražské Jižní spojce je znovu uzavřen. Kvůli diagnostickým testům po něm řidiči neprojedou do nedělních 14:00. Objížďka vede přes Průmyslovou a Švehlovu ulici. Autobusy MHD však nabírají zpoždění až 40 minut. Most už byl ze stejného důvodu zavřený během červencového víkendu, když Technická správa komunikací (TSK) zahájila diagnostiku lan. Sobotní uzavírání mostu se podle TSK obešlo bez potíží, na místě pomáhala policie i strážníci.
3. 8. 2019Aktualizováno3. 8. 2019, 13:51|