TÉMA

Kassel

Silné bouřky v Německu omezily vlakovou dopravu na několika místech

Po silných bouřkách, které se ve čtvrtek a v noci na pátek přehnaly přes Německo, byla omezena vlaková doprava mezi Berlínem a Hamburkem i na dalších tratích. Německá meteorologická služba (DWD) varovala před silnými dešti na severozápadě země a také v Dolním Sasku až Durynsku. Plné ruce práce měli hasiči v hesenském Kasselu a mimo jiné i v Severním Porýní – Vestfálsku či Bavorsku, odkud lidé na internetu sdílejí fotografie krup o velikosti golfových míčků. Situace se postupně zlepšuje a v noci se bouřky přesunou do Polska.
23. 6. 2023Aktualizováno23. 6. 2023, 15:13|

Německý soud poslal na doživotí muže, který loni vjel do masopustního průvodu

Soud v Německu uložil doživotní trest vězení muži, který loni v únoru úmyslně najel autem do karnevalového průvodu v západoněmeckém městě Volkmarsen a zranil nejméně 88 lidí včetně 26 dětí. Soudce tak vyhověl požadavku státního zastupitelství, podle nějž nepřipadal nižší trest v úvahu, protože obžalovaný jednal zákeřně, nebezpečně a z nízkých pohnutek. Doživotní vězení je nejvyšším trestem udělovaným v Německu.
16. 12. 2021|

Pravicový extremista Ernst dostal za vraždu německého politika doživotí

Vrchní zemský soud ve Frankfurtu nad Mohanem udělil doživotní trest pravicovému extremistovi Stephanu Ernstovi za předloňskou vraždu hesenského politika Waltera Lübckeho. Obžaloba žádala doživotní trest, obhajoba naopak požadoval změnu klasifikace činu na zabití. Lübckeho případ platí za první vraždu politika motivovanou pravicovým extremismem v dějinách spolkové republiky.
28. 1. 2021Aktualizováno28. 1. 2021, 11:03|

Spoluobžalovaného v případu vraždy německého politika Lübckeho propustil soud z vazby

Německý soud propustil z vazby Markuse H., který byl spoluobžalovaným v procesu s pravděpodobným vrahem politika v hesenském Kasselu Waltera Lübckeho. Podle agentury DPA vrchní zemský soud ve Frankfurtu nad Mohanem zrušil příslušný zatýkací rozkaz, protože neexistuje dostatečné podezření ze spáchání trestného činu.
1. 10. 2020|

Podezřelý z vraždy německého politika je vyšetřován i kvůli pokusu o zabití migranta

Muž podezřelý z vraždy přednosty okresního úřadu v Kasselu Waltera Lübckeho podle vyšetřovatelů v roce 2016 možná zaútočil nožem na iráckého žadatele o azyl a zranil ho. Vyšetřování podezřelého Stephana E. tak bylo rozšířeno o tři a půl roku starý případ, který byl dosud veden jako nevyřešený.
26. 7. 2019|