TÉMA

Hulín

Soud zamítl reorganizační plán firmy NWT, který schválili věřitelé

Krajský soud v Brně zamítl reorganizační plán inovační a energetické firmy NWT z Hulína na Kroměřížsku, který na konci září schválili věřitelé firmy. Vyplývá to z usnesení v insolvenčním rejstříku. Spolumajitel společnosti sdělil, že NWT zvažuje další postup. Firma na sebe podala insolvenční návrh loni 12. října, když se dostala do potíží kvůli rostoucím cenám energií, které přeprodávala.
31. 10. 2023Aktualizováno31. 10. 2023, 12:49|

Stavba dálnice D49 uzavře na rok a půl silnici na Kroměřížsku. Řidiči budou muset jezdit objížďkou

Pokračující stavba dálnice D49 si vyžádá uzavírku silnice mezi Zahnašovicemi a Martinicemi na Kroměřížsku. Omezení začne platit v úterý 8. listopadu a potrvá zhruba rok a půl, maximálně dva roky. Objízdná trasa povede přes město Holešov, řekl ve středu ředitel zlínského pracoviště Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Karel Chudárek.
2. 11. 2022|

Na nových dálnicích mají být benzinky dál od sebe, silničáři se inspirují Německem

Namísto většího počtu malých parkovišť okolo benzinek jedno velké. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pomalu mění zvyklosti posledních desetiletí, pro která byla typická právě hustá síť čerpacích stanic. Nové úseky počítají se zhruba trojnásobným rozestupem - podobně jako v Německu nebo Rakousku.
31. 1. 2022Aktualizováno31. 1. 2022, 12:45|

Začala stavba dálnice D49 mezi Hulínem a Fryštákem. Ekologové plánují žalobu

Ve Zlínském kraji odstartovala dlouho očekávaná stavba dálnice D49 mezi Hulínem na Kroměřížsku a Fryštákem na Zlínsku. Staveniště, na kterém vznikne více než 17 kilometrů dálnice, převzal zhotovitel stavby už v pátek, první stroje vyjely na místo v pondělí. D49 má v budoucnu vést od dálnice D1 u Hulína ke slovenské D1 u Púchova, její vznik ale léta brzdí ekologické organizace, které i aktuální výstavbu plánují soudně rozporovat.
14. 12. 2021|

Ministr Havlíček zamítl rozklad proti stavebnímu povolení na úsek D55 mezi Moravským Pískem a Bzencem

Ministr dopravy Karel Havlíček (za ANO) zamítl rozklad týkající se stavebního povolení na více než čtyřkilometrový úsek dálnice D55 mezi Moravským Pískem a Bzencem na Hodonínsku. Povolení, které stavba dostala v létě, tak oficiálně nabyde právní moci.
13. 11. 2021|

Ústavní soud se vrátil k prioritním stavbám z roku 2016. Jejich zrychlené povolení bylo v pořádku

Zrychlené zopakování posouzení vlivu na životní prostředí u dvanácti staveb v roce 2016 bylo v pořádku, rozhodl Ústavní soud. Zamítl tak návrh na zrušení části zákona o posuzování vlivů na životní prostředí. Sporný paragraf zákona mu předložil ostravský krajský soud, na který se obrátili ekologové.
23. 7. 2019Aktualizováno23. 7. 2019, 14:37|