TÉMA

Jiří Langmajer

Hlavně to zdraví, přeje si Langmajer při zásnubách a Nedbal v ringu

Režisér Jiří Vejdělek natáčí zatím poslední díl připravovaného komediálního cyklu Hlavně to zdraví. Podle scénářů Marka Epsteina vznikly humorně laděné příběhy o lidech, jejichž mládí je nenávratně pryč, ale do důchodu mají ještě daleko – a hlavně, do jejich života mnohdy komicky zasáhly choroby. V televizních filmech se s neduhy vyrovnávají Jiří Langmajer, Jan Nedbal či Simona Stašová.
29. 4. 2022Aktualizováno29. 4. 2022, 15:04|

Filmový festival Finále Plzeň zahájil snímek o životě v Afghánistánu

V Plzni odstartoval 34. ročník tradiční soutěžní filmové přehlídky Finále. Kvůli pandemii se už podruhé koná nezvykle v září. Letošní nabídka filmů je mimořádná, a to také díky tomu, že v době covidu vzniklo mnoho snímků. V létě zamířila do kin řada nových filmů, Finále je nabídne v rámci svého týdenního programu. Festival byl zahájen v 19:00 netradičně animovaným filmem Moje slunce Mad Michaely Pavlátové.
24. 9. 2021Aktualizováno24. 9. 2021, 19:32|

Jsem pyšný, že jsem se po delší době ve filmu nesvlíkal, přiznává Jiří Langmajer

Do českých kin na konci září vstoupí dva snímky, v nichž se objeví Jiří Langmajer. Nejprve v roli komediální a následně dramatické. Od čtvrtka 23. září se mohou diváci seznámit se Zbožňovaným v režii Petra Kolečka. O týden později začnou biografy promítat drama Minuta věčnosti, kterou natočil Rudolf Havlík. Jiří Langmajer při té příležitosti poskytl rozhovor ČT24.
23. 9. 2021|

Zbožňovaný je autentický, říká scenárista Kolečko. Nepotřebuje prý definovat, co chce předat

Ve svém novém filmu Zbožňovaný se scenárista a podruhé i režisér Petr Kolečko chopil osobního příběhu inspirovaného jeho dědečkem. Toho si zahrál Jiří Bartoška a v rodinné komedii musí řešit intriky léta utajovaného vztahu. „Pro mě bylo intimní to udělat, protože je to o dědovi, o rodině, o lásce, o odpuštění,“ nastínil Kolečko.
24. 8. 2021|

Petr Kolečko může za nevěru „zbožňovaného“ Bartošky i za vztahy mezi chataři. Podívejte se na ukázky

V září se diváci mohou těšit na dva tituly podle scénáře Petra Kolečka. Do kin se dostane komedie Zbožňovaný o dlouhodobé nevěře a jejích následcích, v hlavní roli s Jiřím Bartoškou. Snímek, který Kolečko i režíroval, vznikl s přispěním České televize. Na obrazovce ČT se začne také na podzim vysílat nový komediální seriál Osada. Sleduje vztahy různorodých lidí, kteří mají ale jedno společné – chataření.
29. 7. 2021|

Jiří Bartoška je Zbožňovaný. Inspiroval ho děda Petra Kolečka

Scenárista a také režisér Petr Kolečko dokončil svůj druhý celovečerní film, při jehož natáčení se posadil také na režisérskou židli. V komedii s poučením, že tajemství člověka vždycky dostihnou, obsadil do hlavní role Jiřího Bartošku. Snímek vznikal s pracovním názvem Božský děda, do kin bude nakonec uveden jako Zbožňovaný.
29. 10. 2020|

Kina vyklopila Bábovky, film podle bestselleru Radky Třeštíkové

První román spisovatelky Radky Třeštíkové má filmovou podobu. Snímek Bábovky do kin vstupuje 24. září.  Autorka knižních bestsellerů napsala scénář společně s režisérem Rudolfem Havlíkem.
24. 9. 2020Aktualizováno24. 9. 2020, 10:09|

„To je bábovka, je výborná!“ Film podle Radky Třeštíkové má trailer na přidání

Všichni jsme propojeni, a proto i malé věci dokážou někdy otřást světem, ověřují si na vlastní kůži hrdinové filmu Bábovky. Snímek podle bestselleru Radky Třeštíkové vyšle režisér Rudolf Havlík do kin 24. září. Hrdiny a hrdinky a jejich propojené příběhy naznačuje ale už nyní v hlavním traileru.
3. 8. 2020|

Plodková, Langmajer i Poláková zadělali na Bábovky, ochutnávkou je první teaser

Režisér Rudolf Havlík dokončuje Bábovky. Film podle stejnojmenného bestselleru Radky Třeštíkové čeká premiéra 24. září. V současnosti se tvůrci zabývají postprodukčními pracemi – a také „vypustili“ první ukázku.
12. 5. 2020|

Rapl, Ďáblova lest i Četníci z Luhačovic. Pátrejte v iVysílání po krimi seriálech

Pokud byste si chtěli pustit všechna videa v iVysílání, potřebovali byste si na jejich sledování vyhradit 3918 dní. Zorientovat se v rozsáhlém videoarchivu pomůžou tipy webu ČT24. V aktuálním výběru vrchovatě nakládáme všem, kteří rádi u televize rozlousknou nějaký ten zapeklitý kriminální případ.
11. 4. 2020|

Radka Třeštíková to peče s Rudolfem Havlíkem. Natáčejí film podle knihy Bábovky

Bestseller Radky Třeštíkové se dočká filmové podoby. Podle její knihy Bábovky začal  stejnojmenný snímek natáčet režisér Rudolf Havlík. Příběh, v němž se řeší partnerské i rodinné vztahy, mohou diváci v kinech prožít příští rok na podzim.
27. 8. 2019|

Valej do tebe, že máš bejt šťastnej. A že se máš kouknout na trailer k filmu Národní třída

„Valej do tebe, že máš bejt šťastnej. Valej do tebe, že to s tebou myslej dobře, že máš držet hubu a krok,“ dělí se o svůj světonázor Vandam, hlavní hrdina filmu Národní třída. Dramatický příběh s černým humorem natočil Štěpán Altrichter podle stejnojmenné novely Jaroslava Rudiše. Do kin se chystá 26. září letošního roku, s předstihem na novinku poutá trailer. Kvůli peprným výrazům, jimiž Vandam nešetří, vznikly dvě verze upoutávek. Web ČT24 představuje cenzurovanou variantu.
18. 7. 2019|