TÉMA

Lužická nemocnice

V Ústeckém kraji před volbami vzbuzuje vášně převod nemocnice nebo nákup autobusů

V Ústeckém kraji po čtyři roky vládli křehkou většinou komunisté s ČSSD a SPD-SPO. Koalice tak při vyjednávání obešla vítězné hnutí ANO, které se dostalo do opozice. Premiér Andrej Babiš (ANO) to tehdy nazval neskutečnou prasárnou. Hejtman Oldřich Bubeníček (KSČM) argumentoval, že se raději spojí s lidmi, které zná.
4. 9. 2020|

Lužickou nemocnici získá Ústecký kraj. Chce zachovat lékařskou péči

Ústecký kraj vyhrál výběrové řízení o koupi Lužické nemocnice, která zajišťuje péči pro 55 tisíc obyvatel Šluknovského výběžku. Zařízení je ale od loňského srpna v úpadku. Kraj avizuje, že nemocnici hodlá dále provozovat jako zdravotnické zařízení. Zaplatí za ni 63 milionů korun.
11. 5. 2020Aktualizováno11. 5. 2020, 19:04|

Ústecký kraj je připravený převzít Lužickou nemocnici v Rumburku. Žádá stát o bezplatný převod

Ústecký kraj je připraven převzít Lužickou nemocnici v Rumburku na Děčínsku. Krajští radní vyzvali dopisem ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) k pomoci se zajištěním bezúplatného převodu nemocnice, která je v insolvenci. Záměr převzít nemocnici budou krajští zastupitelé schvalovat na začátku března. Zařízení chce kraj převzít bez dluhů.
20. 2. 2020|

Část Lužické nemocnice se uzavře. Kvůli insolvenci zůstanou prázdná lůžka na interně i chirurgii

Některá oddělení Lužické nemocnice a polikliniky v Rumburku od soboty pozastaví svůj provoz. Vyplývá to z rozhodnutí insolvenční správkyně Martiny Jinochové Matyášové. Omezení se týká interního i chirurgického oddělení lůžkové péče; dočasně se uzavře také chirurgická ambulance. Interní ambulance bude otevřená pouze ve všední dny do 15 hodin. Ostatní provozy a ordinace zůstanou beze změny, nemocnice by měla také dokončit naplánované výkony.
30. 1. 2020Aktualizováno30. 1. 2020, 18:55|

Soud poslal Lužickou nemocnici v Rumburku do konkurzu

Ústecký krajský soud rozhodl o prohlášení konkurzu na Lužickou nemocnici v Rumburku. Insolvenční správkyně chce zachovat provoz zařízení, které poskytuje zdravotní péči pro 55 tisíc obyvatel Šluknovského výběžku. Přihlásilo se však zhruba 90 věřitelů s celkovými pohledávkami za zhruba 90 milionů korun, majetek společnosti proto bude zpeněžen tak, aby byly uspokojeny pohledávky věřitelů.
20. 11. 2019|

Insolvence nemocnice v Rumburku dosáhla 40 milionů korun. Věřitelé se sejdou v listopadu

Po zadlužené Lužické nemocnici v Rumburku chtějí věřitelé nejméně čtyřicet milionů korun. V pondělí skončila lhůta, do kdy se mohli hlásit do insolvenčního řízení; úředníci ale zřejmě nestihli zpracovat všechny požadavky veřitelů. O tom, co bude s nemocnicí dál, se rozhodne v listopadu.
14. 10. 2019|
Události komentáře

Bojujeme s dezinformacemi, ale mezi země bez spalniček se můžeme vrátit, říká ministr Vojtěch

Vyřazení Česka ze seznamu zemí s vymýcenými spalničkami je podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO) možné zvrátit. Řekl to v Událostech, komentářích. Za stejně zásadní jako boj s nemocí však Vojtěch považuje boj s dezinformacemi, které se podle něj týkají hlavně očkování.
30. 8. 2019|

Lužická nemocnice v Rumburku je v úpadku. Zůstává v omezeném provozu

Lužická nemocnice a poliklinika v Rumburku je v úpadku, rozhodl Krajský soud v Ústí nad Labem. Věřitelé mají podle insolvenčního rejstříku dva měsíce na přihlášení svých pohledávek. Město Rumburk, jediný vlastník zadlužené nemocnice, vyjednávalo s Krajskou zdravotní o převzetí péče. Neuspělo a představenstvo zdravotnického zařízení požádalo minulý týden soud o jmenování insolvenčního správce.
12. 8. 2019Aktualizováno12. 8. 2019, 17:21|

Ústecký kraj nabízí Rumburku pomoc s dluhy Lužické nemocnice

Pokud vše dobře půjde, může Krajská zdravotní převzít zkrachovalou Lužickou nemocnici v Rumburku už na přelomu září a října. Řekl to ústecký hejtman Oldřich Bubeníček (KSČM). Na tahu jsou teď podle něj rumburští zastupitelé. Město musí uhradit dluhy nemocnice, schválit její finanční plán a představenstvo pak může stáhnout insolvenční návrh. Teprve pak bude možné jednat o převzetí zdravotnického zařízení. Městu kraj nabízí finanční pomoc.
25. 7. 2019|

Zdravotní péče v Rumburku bude zajištěna, hlásí Krajská zdravotní a VZP

Vrcholí hledání toho, kdo zbaví dluhů Lužickou nemocnici v Rumburku, která minulý týden požádala o vyhlášení insolvence. Její dluhy se pohybují okolo osmdesáti milionů. Nemocnici by mohla převzít společnost Krajská zdravotní (KZ), která v regionu provozuje pět jiných nemocnic, tu Lužickou ale kvůli dluhům dosud odmítala. Její zástupci o tom, jak zajistit zdravotní péči ve Šluknovském výběžku, jednali v úterý se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou (VZP), o výsledku ale chtějí nejprve zpravit ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO).
23. 7. 2019|

Rumburští zastupitelé odmítli uhradit ztrátu Lužické nemocnice. Zařízení tak hrozí insolvence

Rumburští zastupitelé odmítli uhradit ztrátu Lužické nemocnice, která loni dosáhla zhruba padesáti milionů korun. Vedení města už dříve oznámilo, že nemá peníze na její zaplacení, protože by omezilo chod města. Nemocnice tak zřejmě zamíří do insolvence, zařízení přitom zajišťuje zdravotní péči pro celý Šluknovský výběžek.
9. 7. 2019|