TÉMA

Lhota

Stát hledá kvůli případné gigafactory místo pro leteckou záchranku z Líní, jednou z variant je letiště v Klatovech

Stát řeší, kam přesunout západočeskou leteckou záchrannou službu z Líní, kde má vyrůst podnikatelský park. Zástupci státu proto navštívili i letiště v Klatovech. Resort zdravotnictví, pod který letecká záchranná služba spadá, chce vybrat jedno z míst pro nový zdravotnický hangár do několika týdnů.
4. 7. 2023|

Rodiče utonulých chlapců v jezeře Lhota jsou vinní. Soud jim trest nedal

Rodiče chlapců, kteří v srpnu 2018 utonuli v jezeře Lhota u Prahy, jsou vinni usmrcením z nedbalosti. V pondělí o tom znovu rozhodl okresní soud v Mělníku. Trest ale nedostanou, obžalovaní projevili svou lítost a fakticky se doznali ke své vině, uvedl portál iDNES.cz.
11. 1. 2021|

Soud obnovil stíhání rodičů dvou chlapců, kteří se utopili v jezeře Lhota u Prahy

Okresní soud v Mělníku musí znovu rozhodnout o rodičích dvou chlapců, kteří se v roce 2018 utopili v jezeře Lhota u Prahy. Krajský soud v Praze totiž obnovil trestní stíhání. Vyhověl tak stížnosti žalobkyně. Informaci ČT zjistila z justiční databáze.
27. 8. 2020|

Soud začne projednávat případ utonutí chlapců v jezeře Lhota, obžalovanými jsou jejich rodiče

Mělnický soud začne ve středu projednávat případ utonutí dvou vietnamských chlapců v jezeře Lhota u Prahy. Neštěstí se stalo v srpnu 2018, obžalovanými jsou podle policie rodiče chlapců. Obžaloba je viní z toho, že nechali nezletilé bez náležitého dozoru, řekl mluvčí mělnického soudu Jindřich Špergl.
25. 5. 2020|

Policie navrhla obžalovat rodiče chlapců, kteří utonuli v jezeře Lhota

Policie navrhla obžalovat rodiče dvou vietnamských chlapců, kteří předloni utonuli v jezeře Lhota u Prahy. Oznámila to policejní mluvčí Lucie Nováková. Na ukončení vyšetřování upozornil server Novinky.cz. Stíhaným podle dřívějších informací hrozí až šest let vězení.
13. 2. 2020|

Venkov se vylidňuje. S udržením mladých v „uhelných regionech“ mají pomoct evropské peníze

Ministerstvo pro místní rozvoj chce do vylidňujících se uhelných regionů poslat víc evropských peněz. Počítá s tím při žádosti do Bruselu na programové období 2021 až 2027; pro Karlovarský, Moravskoslezský a Ústecký kraj by rádo navíc získalo půl miliardy až miliardu eur. Finance by měly jít hlavně na podnikání a rozvoj turistiky.
14. 10. 2019|

Čeští vědci chtějí zachránit nosaté opice z Bornea. Stromů, kde mohou kahauové žít, totiž ubývá

Záchrana indonéské populace kahauů nosatých pokračuje dvanáctým rokem. Cílem projektu, který vznikl v ústecké zoologické zahradě, je vyhlásit pro vzácné opice na ostrově Borneo rezervaci. Českým ochráncům přírody v čele se Stanislavem Lhotou, výzkumným pracovníkem ústecké zoo, se podařilo zanést rezervaci do vznikajícího územního plánu.
3. 7. 2019|