TÉMA

Petr Vomáčka

Lesy ČR kácením poničily studánku v rezervaci Psí kuchyně. Dřevo ale podle podniku nelze odvézt

Lesy České republiky pokácely nebezpečné stromy v přírodní rezervaci Psí kuchyně u Litomyšle. Kmeny ale zatarasily cestu k místní vysvěcené studánce a poničily také její přístřešek. Kvůli tomu se teď turisté k prameni nedostanou. Jenže státní podnik stromy odklidit nechce, odvolává se na bezpečnost návštěvníků a přísnou ochranu přírody.
31. 10. 2023|

Řidiči v Praze by mohli platit dvě stovky za průjezd Malou Stranou a Smetanovým nábřežím

Za celodenní vjezd na Malou Stranu a Smetanovo nábřeží v centru Prahy by řidiči mohli platit dvě stě korun. Informoval o tom radní městské části Praha 1 pro dopravu Vojtěch Ryvola (ANO). Jde podle něj o návrh, o kterém se jedná. Opatření chce zavést magistrát a Praha 1 i přes nesouhlas některých městských částí. Náměstek primátora pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti) uvedl, že finální návrh zpoplatnění vjezdu do vybraných částí centra není hotový. O případném zavedení mýta v celém centru či historických částech bude podle primátora Bohuslava Svobody (ODS) možné uvažovat až po dokončení pražského okruhu.
29. 8. 2023|

Pražské letiště očekává znovu rekordní sezonu. Během prázdnin odbaví až čtyři miliony cestujících

Letiště Václava Havla očekává opět rekordní sezonu v počtu odbavených cestujících. Během července i srpna by jich mělo odbavit dva miliony. Stále více Čechů se totiž na dovolenou vydává letecky, teď je to asi 10 procent. Víc než třetina z nich míří na dovolenou do Řecka či do Egypta.
26. 6. 2019|