TÉMA

Interna

Oderská nemocnice se pře s VZP kvůli interně

Městská nemocnice v Odrách na Novojičínsku by mohla kvůli chystané reformě zdravotnictví a zdravotních pojišťoven přijít o interní oddělení. Vedení zdravotnického zařízení s tím však nesouhlasí. Podle něj by na tom totiž tratili zejména pacienti z okolí, kteří by tak museli na internu dojíždět desítky kilometrů daleko.
16. 4. 2024|

Lékaři opouštějí čáslavskou nemocnici. Interna zavře v září, pomoci má soukromá společnost

S dlouhodobou personální krizí se potýká nemocnice v Čáslavi na Kutnohorsku. Někteří z lékařů podali výpověď na protest proti vedení nemocnice. Po jeho odstoupení své výpovědi ale zpět nestáhli, a tak kvůli chybějícím zdravotníkům zavírají některá oddělení. Zřizovatel nemocnice, kterým je radnice, se snaží situaci řešit. O stabilizaci se má postarat soukromá společnost.
23. 8. 2021|

Nemocnice v Benešově dokončila opravu pavilonu interny. Je modernější a komfortnější

Benešovská nemocnice dokončila rekonstrukci čtvrtého patra pavilonu interny. Pacienti i personál získali modernější a komfortnější prostředí. Práce vyšly na 27 milionů korun a zahrnovaly i opravu schodiště. Dokončením akce se uzavřela pětiletá kompletní rekonstrukce pavilonu s celkovými náklady 159 milionů korun, uvedl ředitel nemocnice Roman Mrva.
14. 5. 2021|

Akutní lůžková oddělení v Orlové skončila. Lidé budou dojíždět do Havířova a Karviné

V nemocnici v Orlové definitivně skončila akutní lůžková oddělení. Naplnilo se tak dřívější usnesení Moravskoslezského kraje, který rozhodl o přesunu akutních lůžek do Havířova a Karviné. Proti stěhování oddělení dříve protestovali zaměstnanci nemocnice i obyvatelé města. Orlová dokonce plánovala, že nemocnici převezme, nakonec od záměru ustoupila.
18. 6. 2019Aktualizováno21. 6. 2019, 16:51|