TÉMA

Elektronizace zdravotnictví

E-neschopenky se rozběhly bez potíží. Část lékařů na protest vyplňovala tiskopisy

Provoz e-neschopenek začal bez problémů a systém je plně funkční. Od spuštění na Nový rok jich sociální správa dostala do čtvrteční 11. hodiny přes šest tisíc. Ve Zlínském kraji část praktických lékařů ale dál vyplňuje papírové tiskopisy a elektronicky neschopenky nevystavuje, a to na protest proti zvýšeným nákladům.
2. 1. 2020Aktualizováno2. 1. 2020, 18:49|

Olomouc je centrem české telemedicíny. Začíná tak velká elektronizace celého zdravotnictví

Olomoucká fakultní nemocnice se stala celorepublikovým centrem telemedicíny. Patřičnou smlouvu s ministerstvem podepsalo nemocniční vedení, pro zařízení jde nicméně jen o upevnění pozic; v Olomouci totiž už mají s využíváním informačních a komunikačních technologií pro poskytování zdravotních služeb na dálku mnohaleté zkušenosti. Čas se daří ušetřit lékařům i pacientům. Ministerstvo potom nechce u podpory medicíny skončit, nýbrž začít – slibuje celkovou elektronizaci zdravotnictví.
8. 9. 2019|

Rodičům chlapce z dokumentu Infiltrace musí nemocnice vydat jeho zdravotnickou dokumentaci

Pardubická nemocnice musí vydat část zdravotní dokumentace v případu chlapce krvácejícího po operaci mandlí. Rozhodl tak odvolací soud, na který se nemocnice obrátila. Chlapec má kvůli komplikacím po operaci poškozený mozek a je v bdělém kómatu. Dokumentaci z předoperačního vyšetření si přitom rodiče dosud nemohli prohlédnout.
17. 6. 2019Aktualizováno17. 6. 2019, 21:48|