TÉMA

Jitka Molavcová

Klaunkou s plnou vážností. Dokument ČT se ohlíží za kariérou Jitky Molavcové

„Jsem šťastná, že jsem mohla udělat mnohým lidem radost a že si na to vzpomínají,“ ohlíží se herečka a zpěvačka Jitka Molavcová za svojí hereckou a hudební kariérou, která je spjatá nejen s divadlem Semafor nebo pořady pro děti. V novém dokumentu Klaunka režisérky Olgy Sommerové otevřeně vypráví o své kariéře i o životě za divadelní oponou. Česká televize ho uvede v sobotu 22. dubna.
14. 4. 2023|

Válka, StB a exekuce, ale i Cimrman a hospody. Česká televize odvysílá nové dokumenty

Dokumentární detektivka o exekuci, příběhy pěstounů, pohled do zákulisí válečných reportérů, stopy Járy Cimrmana, portréty herce Jaromíra Hanzlíka či návrhářky Hany Podolské, skrytý svět Planety Praha a také dvacetidílný projekt o Státní bezpečnosti. Nová dokumentární tvorba, kterou Česká televize připravila do vysílání, je rozmanitá formou i tématy.
26. 1. 2023|

Na jevišti ráda zlobím, přiznává Jitka Molavcová

Propojení hudby, humoru a poezie, to je moje cesta, shrnuje Jitka Molavcová v rozhovoru pro ČT24. Její cesta ji přivedla až k ceně Thálie, v sobotu si převzala ocenění za celoživotní mistrovství v muzikálovém oboru. Herečka, zpěvačka a multiinstrumentalistka Jitka Molavcová se zapsala zejména jako hospodyně Žofie Melicharová v komickém duu s Jiřím Suchým, její záběr je ale mnohem širší.
12. 10. 2021|

Ceny Thálie mimořádně získala hned šestice činoherců. Ocenění zamířilo i do Semaforu

V historické budově Národního divadla se v sobotu večer předávaly Ceny Thálie. Loni se kvůli pandemii koronaviru ceremoniál konal jen online, pandemie ale ovlivnila i letošní ročník. Porotci nemohli hodnotit jevištní výkony v uplynulé sezoně, protože divadla byla zavřená téměř celý rok. Pořádající Herecká asociace se proto rozhodla udělit více cen za celoživotní mistrovství.
9. 10. 2021|

Jiří Suchý si k devadesátinám zpívá písně, které jiným záviděl. Pramínek vlasů je opotřebovaný, obává se

Divadelník Jiří Suchý slaví 1. října devadesáté narozeniny. Nepřekvapivě na jevišti svého osudového Divadla Semafor. Autor desítek hitů v premiéře přiopravil písničkové pásmo, jehož názvem říká: Znám ještě starší lidi.
1. 10. 2021|

„Nenechme se otrávit!" Připomeňte si tvorbu oslavence Jiřího Suchého v iVysílání

Herec, režisér, hudebník, dramatik, spisovatel, textař, výtvarník a především zakladatel Divadla Semafor Jiří Suchý slaví 1. října devadesáté narozeniny. Vybíráme při té příležitosti z iVysílání záznamy jeho vystoupení, archivní záběry i rozhovory.
1. 10. 2021|

Divadlo Semafor slaví šedesáté narozeniny. Jiří Suchý legendární scénu vybojoval hned několikrát

Divadlo Semafor patří mezi mimořádné stálice české kulturní scény. Díky originalitě tvorby dvojice Jiří Suchý a Jiří Šlitr, jejichž mnohé písně se staly evergreeny, se scéna proměnila v legendu, zároveň však divadlo nemělo za minulého režimu na růžích ustláno a často se muselo stěhovat. Na jeho jevišti se v průběhu let vystřídaly hvězdy jako Pavel Bobek, Waldemar Matuška, Karel Gott, Eva Pilarová nebo Hana Zagorová.
30. 10. 2019|

Povšimněte si laskavě tohoto skvělého exempláře. Trailer poutá na život Jiřího Suchého

O Jiřím Suchém vzniklo už několik snímků, převážně se ale zaměřovaly na mezníky divadelní tvorby tohoto zakladatele Semaforu a všestranného umělce. Chystaný dokument Olgy Sommerové Lehce s životem se prát se více věnuje jeho životu, i když ani profesní část pominout nemůže a nechce. Nahlédnout do celovečerního snímku nechává zatím první trailer.
14. 6. 2019|