TÉMA

Klimatické ohrožení

Policie v centru Prahy zadržela desítky aktivistů. Chtěli, aby vláda začala víc řešit klima

Policie v centru Prahy v blízkosti sněmovny zadržela 44 aktivistů klimatického hnutí Extinction Rebellion (Rebelie proti vyhynutí), důvodem bylo neuposlechnutí výzvy nebo narušení chráněného prostoru parlamentní budovy. Prvních dvanáct lidí bylo zadrženo u budovy sněmovny, dalších 32 v přilehlé Tomášské ulici. Aktivisté podle mluvčí policie Violety Siřišťové skončili na policejní služebně.
1. 10. 2020|
90‘ ČT24

Z aut jsme zoufalí, říká starosta Prahy 6. Chce omezit vjezd nerezidentům, pro místní plánuje víc fontán

Život v Praze 6 není tak příjemný, jak by mohl být. Podle starosty Ondřeje Koláře (TOP 09) jsou místní ohrožováni dopady klimatických změn, kvůli množství aut se cítí zoufalí a v nouzi. Městská část proto bude tlačit na metropoli, aby zrychlila přípravu výstavby parkovišť i městských okruhů. Jinak hodlá šestá pražská část omezovat řidiče, kteří přes ni pojedou. Kolář to řekl v pořadu 90' ČT24.
15. 6. 2019|

Dvojí obava Prahy 6. Vyhlásila stav klimatického ohrožení i dopravní nouze

Městská část Praha 6 vyhlásila stav klimatického ohrožení; hodlá zakázat jednorázové plasty, podpořit elektromobilitu nebo zvýšit počet vodních prvků ve svých čtvrtích. Souběžně oznamuje, že se ocitla i v dopravní nouzi – mimo jiné hodlá zavést plošné zóny placeného stání tak, aby fungovala jako „ostrov s omezenou propustností“.
14. 6. 2019Aktualizováno14. 6. 2019, 18:54|