TÉMA

Klub svobodných matek

Výbava pro prvňáčka vyjde na více než šest tisíc korun, zdražují aktovky i psací potřeby

Nástup dětí do první třídy se domácnostem prodraží. Za kompletní vybavení budoucího školáka rodiče zaplatí v průměru 6500 korun. Jak zjistila ČT, letos je kvůli zdražujícím energiím i velkoobchodním cenám papíru výbava vyjde o dvě stě korun dráž. Vůbec nejvíc se podle oslovených prodejců inflace projevuje na cenách aktovek nebo papírenského zboží. Za starší děti pak domácnosti před začátkem školního roku utratí kolem dvou tisíc korun.
7. 8. 2022|

Stát poskytne dětem, jejichž rodič neplatí alimenty, tři tisíce korun. O náhradní výživné lze už požádat

Úřady práce přijímají od začátku července žádosti o náhradní výživné. Tedy peníze, které uhradí stát dětem, jejichž rodič neplatí alimenty. Stát jim poskytne až tři tisíce korun měsíčně. Podle ministryně práce Jany Maláčové (ČSSD) jsou děti dlužníků znevýhodněné, chybí jim peníze na letní tábory, kroužky i na školní obědy. Resort věří, že novinka celkově zlepší vymáhání alimentů.
6. 7. 2021|

Matky samoživitelky těžko shánějí peníze. Svým dětem často nemohou dopřát ani letní tábory

Blížící se letní prázdniny jsou velkou radostí pro děti, rodičům však obvykle přinášejí starosti navíc. V nelehké situaci se ocitají zejména rodiče samoživitelé. Aby zaopatřili své děti, často musí mít několik zaměstnání, což jim znemožňuje se o děti o prázdnichách starat. A poslat je na tábor, si nemohou dovolit.
9. 6. 2019|