TÉMA

Ostrovačice

Dálnici D1 před Brnem zablokovala ráno nehoda dvou nákladních aut

Dálnici D1 před Brnem na 184. kilometru zablokovala krátce před šestou hodinou ranní na hodinu nehoda dvou nákladních aut. Ve směru na Brno se vytvořila několikakilometrová kolona. Při nehodě nebyl nikdo zraněn, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD). Před sedmou hodinou byl provoz obnoven v jednom jízdním pruhu, od půl deváté v obou pruzích.
15. 6. 2023Aktualizováno15. 6. 2023, 15:44|

ŘSD kontroluje modernizované části D1, končí lhůta pro reklamace. U Ostrovačic budou nutné opravy

Blíží se konec záruční lhůty některých modernizovaných úseků dálnice D1 a Ředitelství silnic a dálnic se zaměřilo na jejich stav. Mezi 178. a 182. kilometrem musí řidiči počítat s omezeními, protože silničáři několik závad našli. Šéf ŘSD i ministr dopravy však ujistili, že neohrožují bezpečnost a vesměs považují stav rekonstruované dálnice za dobrý.
14. 6. 2023|

Opilý řidič narazil na D1 za Brnem do policejní dodávky. Čtyři lidé jsou zranění

Opilý řidič narazil dopoledne na dálnici D1 za Brnem osobním autem zezadu do policejní dodávky. Při nehodě se zranili čtyři lidé včetně dvou policistů. Řidiči vozu naměřili v dechu 1,63 promile alkoholu. Nehoda se stala na 174. kilometru D1 směrem na Prahu a asi na pět hodin zastavila provoz. V místě se utvořila kolona.
4. 11. 2022Aktualizováno4. 11. 2022, 16:19|

Plzeňský kraj chce stanové městečko pro uprchlíky, čeká na vyjádření krizového štábu

Vedení Plzeňského kraje věří, že v pondělí dostane od ústředního krizového štábu povolení a následně vybavení ke stavbě stanového městečka pro romské uprchlíky z Ukrajiny. Plánuje ho postavit v Nových Domcích u Rozvadova na Tachovsku, ale jako variantní má ještě další tři lokality mimo Plzeň. Prvních sedm uprchlíků už našlo zázemí v dokončeném stanovém městečku nedaleko automotodromu v katastru Ostrovačic na Brněnsku.
5. 6. 2022|

Brno přesunulo romské uprchlíky z nádraží na nedaleký pozemek. Vznikly tam stany

Romští uprchlíci z Ukrajiny se na popud magistrátu přesunuli z brněnského hlavního železničního nádraží na volný pozemek mezi Benešovou ulicí a Kolištěm. Na pozemku postavili hasiči v pátek odpoledne tři velkokapacitní stany, k dispozici jsou i mobilní toalety a cisterna s vodou. Podle mluvčího magistrátu Filipa Poňuchálka jde o zhruba třicítku lidí, další by během pátku ještě měli přibýt. Na travnatém ostrůvku před nádražím mezi kolejemi a vozovkou přebývaly v posledních dnech desítky Romů z ukrajinsko-maďarského pomezí, mnozí přijíždějí do Česka kvůli výplatě dávky a poté se zase vracejí.
3. 6. 2022Aktualizováno3. 6. 2022, 18:09|

Praha v půlce měsíce uzavře centrum pro uprchlíky. Fiala chce s Hřibem ještě jednat

Praha k 15. červnu uzavře Krajské asistenční centrum pro ukrajinské uprchlíky ve Vysočanech. Po jednání krizového štábu hlavního města to řekl primátor Zdeněk Hřib (Piráti). Vzhledem k nedostatku ubytovacích kapacit podle něj nemá smysl, aby se v metropoli registrovali další běženci. Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický (ČSSD) varoval, že pokud Praha k ohlášenému kroku skutečně přistoupí, své centrum zavře i Pardubický kraj. Premiér Petr Fiala (ODS) ve středu večer řekl, že je ochotný s Hřibem o situaci uprchlíků v hlavním městě jednat za přítomnosti ministra vnitra Víta Rakušana (STAN).
1. 6. 2022Aktualizováno1. 6. 2022, 21:36|

Modernizace D1 v číslech: Nejrychleji se pracovalo u Ostrovačic, nejlaciněji u Lokte

Končí modernizace dálnice D1. Trvala déle než osm let, oproti původním plánům se protáhla o tři roky. Stát za ni zaplatil téměř dvacet miliard korun bez DPH (s ní ještě o čtyři miliardy více). Časově i finančně nejnáročnější byla rekonstrukce úseku Humpolec – Větrný Jeníkov, kde načas práce úplně ustaly a měnil se zhotovitel. V přepočtu na kilometr však zaplatil stát nejvíce za rekonstrukci šesti kilometrů nad Velkým Meziříčím, kterému dominuje vysoký most.
2. 10. 2021|

Řidiče jedoucí z Prahy do Brna po D1 čeká v sobotu omezení

Jediným zúženým pruhem budou v sobotu přijíždět řidiči do Brna po dálnici D1 ve směru od Prahy. Mezi Devíti kříži a Ostrovačicemi silničáři dokončují modernizaci. Celou sobotu budou potřebovat k tomu, aby v neděli pustili auta na obě poloviny dálnice. I přes noc budou pracovat proto, aby co nejméně omezili dopravu. Počítají totiž s tím, že o nadcházejícím víkendu zhoustne. Lidé se totiž začnou vracet z končících letních prázdnin.
27. 8. 2021|

D1 u Ostrovačic byla hodinu neprůjezdná kvůli nehodě dvou nákladních vozů

Dálnice D1 je na 180. kilometru ve směru na Prahu po nehodě dvou nákladních vozů opět průjezdná. Stála asi hodinu. Kolona se bude rozjíždět.
21. 7. 2021Aktualizováno21. 7. 2021, 12:48|

Nehody zastavily dálnice D10, D1, průjezdná je opět i D8. Zima o sobě ještě dává vědět

Dálnice D8 mezi exitem Petrovice a česko-německou hranicí je po nehodě na německé straně zhruba po třech a půl hodinách opět průjezdná. Dvě vážné nehody uzavřely dálnice již ráno, nejprve stála D1 u Devíti křížů, později i D10 u Staré Boleslavi. V době, kdy se stala nehoda na Brněnsku, v oblasti sněžilo. Ve středních Čechách sice sníh nepadal, ale teplota byla těsně nad nulou a vozovka vlhká. Husté sněžení na horách k večeru polevilo.
17. 3. 2021Aktualizováno17. 3. 2021, 19:14|

Na D1 se o víkendu omezí doprava, modernizace dálnice se letos chýlí ke konci

Od pátku budou dělníci na dálnici D1 dokončovat opravy v úseku mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem. Doprava bude o víkendu v obou směrech stahována do jednoho jízdního pruhu, pak bude na Prahu i na Brno vedena dvěma pruhy. Práce se budou týkat středního dělicího pásu a potrvají do druhé poloviny dubna.
12. 3. 2021|

Na D1 se na poslední sezonu vrací dělníci. Řidiče čeká nejdřív omezení na Brněnsku

Řidiči musí nově počítat s omezením na D1 mezi Devíti kříži a Ostrovačicemi na Brněnsku, kde začínají práce na prvním z úseků poslední fáze modernizace. Aktuálně se v každém směru projíždí jedním jízdním pruhem. Kolony se podle webu Ředitelství silnic a dálnic Dopravniinfo.cz před zúženími netvořily.
20. 2. 2021|

Motocyklovou GP sledují desítky diváků za plotem, dovnitř nemohou

Pomocí dalekohledů sleduje několik desítek diváků zpoza plotu motocyklovou Grand Prix v Brně, protože nemohou dovnitř areálu Masarykova okruhu kvůli opatřením souvisejícím s nemocí covid-19. Menší hloučky se sešly u plotu za přírodními tribunami, kde zavlála například vlajka připomínající italskou hvězdu Valentina Rossiho.
8. 8. 2020|

Kolaps na D1. Dálnici u Brna zablokovaly nehody v obou směrech

Dálnici D1 u Brna v úterý na celé dopoledne v obou směrech uzavřely nehody několika kamionů. Kolony dosahovaly délky přes 11 kilometrů. Ráno se na 173. kilometru ve směru na Prahu převrátil kamion, kolem čtvrté hodiny odpoledne se začalo jezdit jedním pruhem a po devatenácté hodině bylo místo zcela zprůjezdněné. Na dálnici se dopoledne srazily ještě na 190. kilometru ve směru na Brno tři nákladní vozy, policisté obnovili provoz po dvou hodinách.
24. 9. 2019Aktualizováno24. 9. 2019, 19:34|

Řidiče na D1 čeká nejvíc omezení v historii. Silničáři mají v létě rozkopat 71 kilometrů

Řidiče, kteří pojedou o prázdninách na letní dovolenou po hlavní české dálniční tepně, čeká nejvíce dopravních omezení, která probíhají už od roku 2013. Tehdy začala modernizace D1 mezi středočeskými Mirošovicemi a Brnem. Aktuálně je dopravní omezení na pěti úsecích, poslední dva zatím nezrekonstruované chce Ředitelství silnic a dálnic začít opravovat ještě letos v létě.
25. 5. 2019|