TÉMA

Dyjákovice

Česko má za sebou mrazivé ráno, na Šumavě bylo minus deset

Česko zažilo nejchladnější ráno v tomto týdnu. Nejmrazivější bylo na pláních Šumavy, kde se teploty pohybovaly okolo minus deseti stupňů. Na Rokytské slati naměřili dokonce 12,4 stupně Celsia pod nulou. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).
15. 4. 2020Aktualizováno15. 4. 2020, 10:00|

Meteorolog Karas: Kdy přijde zima bohatá na sníh, dnes nepředpoví ani svatý Petr

Nadprůměrně vysoké teploty, déšť na horách, silnější vítr a rychle tající sníh. To je realita uplynulých dnů. Teploty na přelomu ledna a února připomínaly spíš přelom března a dubna.
4. 2. 2020|
Počasí

Únor začal teplotními rekordy. Na Znojemsku naměřili 17 stupňů

Únor začal mimořádně teplým počasím. Rekordy padly na 134 ze 154 stanic, které měří alespoň 30 let. Nová maxima přepsalo i 11 stanic s více než stoletou tradicí včetně pražského Klementina, kde sledují počasí nepřetržitě 245 let. Nejtepleji bylo v sobotu v Dyjákovicích na Znojemsku, kde naměřili 17,1 stupně, uvedli meteorologové na svém webu.
1. 2. 2020|

Ve velkém do důchodu. Lékařů v Jihomoravském kraji bez náhrady ubývá

Na jihu Moravy ubyde v příštím roce doktorů. Do konce prosince jich bez náhrady skončí téměř tři desítky. Jde hlavně o praktické lékaře pro dospělé a pediatry v menších městech, kteří většinou ke konci roku odcházejí do důchodu. Jižní Morava se s problémem stárnutí lékařů a úbytku ordinací potýká skoro nejvíc ze všech krajů v republice.
20. 12. 2019|

Společná výuka i zábava. Čeští a rakouští žáci poznávají v Dyjákovicích navzájem svou řeč a kulturu

Základní škola v Dyjákovicích na Znojemsku prohlubuje spolupráci se spřátelenou školou z rakouského Wulzeshofenu. Projektu se účastní přes sedmdesát dětí. Pomocí společných workshopů vzájemně poznávají svou řeč i kulturu.
20. 5. 2019|