TÉMA

DC Comics

Televizním cenám Emmy kraloval seriál Watchmen. Moderátor večer překřtil na „Pandemmys“

Bez červeného koberce i bez účasti diváků se kvůli koronavirové pandemii odehrál 72. ročník amerických televizních cen Emmy. „Nikdo nepůjde poražen domů, protože všichni už doma jsou,“ zavtipkoval na začátek slavnostního večera jeho moderátor Jimmy Kimmel, který zároveň galavečer přektil na „Pandemmys“. Ceny ovládl seriál z produkce HBO Watchmen (Strážci). Počin vycházející z příběhů DC Comics si vysloužil jedenáct sošek, včetně ceny za nejlepší minisérii.
21. 9. 2020|

Filmová upoutávka týdne: Osmdesátková nostalgie strhla Wonder Woman

V příštím roce se dočká pokračování úspěšný komiksový film, který na plátně poprvé představil slavnou superhrdinku Wonder Woman. Komiksová amazonka s tváří Gal Gadotové minule vyprávěla příběh z časů první světové války, tentokrát se přesune do nedávné doby – osmdesátých let minulého století.
14. 12. 2019|

CME se zrodila ve vůni parfémů, později byla parťákem Batmana

Pokud krok nezamítnou akcionáři nebo Evropská komise, mediální a telekomunikační společnost CME, vlastník televize Nova, se přesune do skupiny PPF Petra Kellnera. Firma s bezmála třicetiletou historií pomáhala formovat středoevropskou televizní produkci a v minulosti ji vlastnili významní hráči telekomunikačního světa.
10. 11. 2019|

Nechtěl jsem dělat tupé komiksy, svěřil se českým fanouškům Bryan Talbot

Několikahodinovou autogramiádou vyvrcholila o víkendu pražská návštěva britského autora Bryana Talbota. Zájem českých fanoušků zakladatele takzvaného dospělého komiksu překvapil. Talbot své čtenáře zase překvapil tím, když přiznal, jak moc jeho dílo čerpá z umění přelomu osmnáctého a devatenáctého století.
16. 9. 2019|

Batman zachránil vesmír i komiksový žánr. Zrcadlo lidské duši nastavuje už osmdesát let

Jen málokterý hrdina byl během dvacátého a jednadvacátého století slavnější než Batman. Jak je možné, že se z postavičky pro děti stal symbol úspěchu, který vydělal miliardy dolarů, a píší se o něm seriózní vědecké práce?
15. 5. 2019|