TÉMA

Ben Cristovao

Jan Žižka vtrhl do kin. Víc než fakta ho zajímají emoce

Velkofilm Jan Žižka vypráví o vzestupu slavného vojevůdce. Podle tvůrců nejde ale o jeho biografii, husitský hejtman byl jen inspirací pro historický snímek s mezinárodním hereckých obsazením. Režisér Petr Jákl ho natočil v Česku s americkým hercem Benem Fosterem v titulní roli a hollywoodskými ambicemi. Rozpočet téměř půl miliardy korun dělá z Jana Žižky dosud nejdražší tuzemský film.
9. 9. 2022|

„Jsme úplně bez sebe.“ V Eurovizi 2021 zvítězili italští rockeři Maneskin

Mezinárodní hudební soutěž Eurovizi vyhrála italská rocková formace Maneskin. Itálie v klání uspěla potřetí, naposledy pro ni titul získal v roce 1990 Toto Cotugno, jehož proslavila píseň L'Italiano. Skupina Maneskin byla favoritem sázkových kanceláří, po udělení hlasů ale zaostávala a pomohly jí až hlasy diváků.
23. 5. 2021Aktualizováno23. 5. 2021, 16:20|

Finále Eurovize proběhne bez české účasti, Cristovao neuspěl

Česká republika nepostoupila do finále Eurovize. Zpěvák a tanečník Ben Cristovao neuspěl v semifinále. Populární soutěž sleduje po celém světě více než dvě stě milionů diváků. Pětašedesátý ročník se letos odehrává v nizozemském Rotterdamu. Finále soutěže odvysílá Česká televize v sobotu v devět hodin večer.
20. 5. 2021|

Eurovize se vrací na pódium. Show z Česka doveze Benny Cristo

V Rotterdamu začíná hudební soutěž Eurovize. Do pětašedesátého ročníku se zapojilo třicet devět zemí. Český zástupce Benny Cristo s písní omaga vystoupí 20. května během druhého semifinále, o vítězi diváci rozhodnou v sobotu. Všechny večery vysílá v přímém přenosu Česká televize. Pompézní hudební soutěž letos ovlivnila opatření související s pandemií covidu-19.
18. 5. 2021|

Omaga. Benny Cristo bude na Eurovizi za Forresta Gumpa i Homera Simpsona

Benny Cristo představil novou píseň, s níž bude za Česko soutěžit v Eurovision Song Contest. Hudební soutěž byla kvůli pandemii odložena o rok – na jaro 2021. Benny Cristo, který je znám spíš jako Ben Cristovao, se pokusí zaujmout songem omaga. V premiéře k ní nyní představuje i klip.
16. 2. 2021|

Eurovizi není do zpěvu, letošní ročník zrušila

Pěvecká soutěž Eurovision Song Contest se konala čtyřiašedesát let bez přerušení, pauzu si vynutila až pandemie nemoci COVID-19. Pořadatelé letošní ročník, který měl v květnu hostit Rotterdam, zrušili. Českou scénu by před mezinárodním publikem zastupoval Benny Cristo.
19. 3. 2020|

Benny Cristo a jeho Kemama jedou na Eurovizi. Zvítězili v národním kole

Českou republiku na Eurovision Song Contest zastoupí letos Ben Cristovao alias Benny Cristo. Dvaatřicetiletý zpěvák a muzikant zvítězil v národním kole. Zda dostatečně zaujme i zahraniční publikum, zjistí nejprve v semifinále 14. května a v případě postupu i o dva dny později ve finále. Oba večery z Rotterdamu v přímém přenosu odvysílá Česká televize.
3. 2. 2020|

Začíná hlasování v národním kole Eurovize. Poslechněte si soutěžní písně

O postup do semifinále Eurovision Song Contest 2020 stojí sedm tuzemských skladeb, vyhrát národní kolo ale může jen jedna. O vítězné písni národního kola mohou fanoušci rozhodovat od 20. ledna, kdy byly představeny soutěžní klipy a spuštěno hlasování.  Český zástupce, který v květnu poletí do Rotterdamu, bude znám 2. února.
20. 1. 2020|

Kdo pojede letos na Eurovizi? Národní kolo rozhodne mezi sedmi talenty

Čeští muzikanti a interpreti se opět pokusí zaujmout zahraniční posluchače v soutěži Eurovize. O tuzemském zástupci i tentokrát rozhodne hlasování v národním kole – finalisty jsou Barbora Mochowa, Ben Cristovao, Elis Mraz a Čis T, Karelll, Olga Lounová, Pam Rabbit a kapela We All Poop. Jejich soutěžní skladby a klipy budou zveřejněny 20. ledna 2020, kdy také bude zahájeno hlasování. To potrvá do 2. února.
13. 1. 2020|

Klip týdne: Ben Cristovao jako brazilský jiu-jitsu kid

Od dob, kdy jel Ben Cristovao Bomby, už uplynulo v řekách hodně vody. Finalista Superstar v mezičase muzikantsky hodně vyspěl. Důkazem budiž jeho nejnovější singl Aleiaio (Ale já jo), který se natáčel až v Brazílii.
12. 5. 2019|