TÉMA

Libuš

V sobotu vyjede poprvé tramvaj z Modřan do Libuše. Nová trať stála přes tři sta milionů

Cestující v Praze se budou moci od soboty 27. května svézt tramvají z Modřan až do Libuše. Na 1750 metrů dlouhé trati bude jezdit linka číslo 17 a jsou na ní čtyři nové zastávky. Náklady na stavbu činily zhruba 304,2 milionu korun, většinu peněz získalo město z evropských fondů, řekli primátorův náměstek Zdeněk Hřib (Piráti) a generální ředitel dopravního podniku (DPP) Petr Witowski. DPP letos plánuje zprovoznit mimo jiné také trať do Holyně nebo na sídliště Dědina.
26. 5. 2023|

Po roce stavby metra D zbývá k propojení stanic Pankrác a Olbrachtova 60 metrů tunelu

Přesně po roce od zahájení stavby metra D zbývá k propojení stanic metra Pankrác a Olbrachtova prokopat šedesát metrů tunelu. Nyní je už na stavbě podle Dopravního podniku (DPP) vykopána polovina tunelů, zhruba 1,6 kilometru. Ražby na prvním úseku potrvají ještě necelé tři roky, zhruba do přelomu let 2025 a 2026. DPP zároveň připravuje tendr na nákup automatizovaných vozů pro linku C a D.
25. 4. 2023Aktualizováno25. 4. 2023, 19:15|

Začala stavba tramvajové tratě z Barrandova do Holyně

Pražský dopravní podnik (DPP) zahájil stavbu prodloužení tramvajové tratě ze zastávky Sídliště Barrandov do Holyně, která je první částí plánovaných kolejí do Slivence. Úsek bude měřit zhruba jeden kilometr a budou na něm dvě zastávky. Dostavěn by měl být za deset měsíců. Náklady jsou zhruba 170 milionů korun, oznámil primátorův náměstek Adam Scheinherr (Praha Sobě) a ředitel DPP Petr Witowski. Po dokončení první části vybuduje podnik koleje do Slivence. Podnik nyní chystá také prodloužení tratě z Modřan na Libuš a zahájena byla stavba smyčky na Zahradním Městě.
11. 6. 2021|

Prodloužení tramvajové tratě z Modřan do Libuše začne v říjnu. Dopravce získal stavební povolení

Dopravní podnik Praha (DPP) získal stavební povolení na prodloužení tramvajové tratě z Modřan do Libuše. Stavbu, která by měla být dokončena na konci roku 2022, chce zahájit letos v říjnu. Náklady na 1,7 kilometru dlouhou trať jsou předběžně odhadnuté na 350 milionů korun. DPP nyní bude hledat v tendru stavební firmu, sdělila mluvčí podniku Aneta Řehková. Trať chce podnik v budoucnu prodloužit až na Nové Dvory.
23. 2. 2021|

V tržnici Sapa našli veterináři maso bez dokladů o původu. Část potravin byla plesnivá

Veterináři spolu s policií zjistili v areálu libušské tržnice SAPA 80 kilogramů potravin bez dokladů o původu. Provozovateli hrozí 50milionová pokuta, šlo o sušené ryby, olihně nebo zmrazené kachny, část produktů byla plesnivá, uvedl za Státní veterinární správu Petr Majer.
10. 5. 2019|