TÉMA

Miroslav Grebeníček

Kandidovat už znovu nechtěl, přesto Babiš zahajuje další období v čele ANO. Nejdéle sloužícím předsedou byl Filip z KSČM

Bývalý premiér Andrej Babiš nadále zůstává šéfem hnutí ANO. Zvolen byl na sobotním sněmu, a to i přesto, že před dvěma lety tvrdil, že už kandidovat nebude. Ve funkci šéfa hnutí je už téměř dvanáct a půl roku, tedy od jeho založení v roce 2011. Ovšem nejdéle sloužícím předsedou v rámci české politické scény zatím není, tento post si drží Vojtěch Filip, jenž byl v čele KSČM šestnáct let. I Ivan Bartoš kormidluje pirátskou loď už čtrnáct let a osm měsíců.
10. 2. 2024|

Vedení KSČM dalo funkce k dispozici, Filip již nebude kandidovat na předsedu

Předsednictvo KSČM dalo na jednání výkonného výboru k dispozici své funkce, členové výboru vzali jejich krok na vědomí a pověřili dosavadní vedení, aby stranu řídilo do sjezdu. Předseda strany Vojtěch Filip zároveň oznámil, že na něm již nebude znovu kandidovat. Informaci České televizi potvrdila mluvčí komunistů. Vedení strany reagovalo na špatné výsledky KSČM v krajských volbách.
9. 10. 2020Aktualizováno9. 10. 2020, 15:01|

Filip i místopředsedové KSČM dají v pátek k dispozici své funkce

Předseda KSČM Vojtěch Filip i místopředsedové strany dají na pátečním jednání Výkonného výboru KSČM své funkce k dispozici. Je to reakce na výsledek senátních a krajských voleb, ve kterých komunisté neuspěli, uvedl v úterý Filip po poradě úzkého vedení strany. Nevyloučil však, že by se na listopadovém sjezdu KSČM znovu ucházel o předsednickou funkci.
6. 10. 2020Aktualizováno6. 10. 2020, 17:19|
90‘ ČT24

Staněk byl velmi špatný ministr kultury, říká výtvarník David. „Na dlouhá léta zničil chod Národní galerie“

Antonín Staněk (ČSSD) skončil v čele ministerstva kultury, zatím ale nemá nástupce. Zástupci kultury se ve středu shodli, že jeho dvouměsíční odcházení z resortu se dá považovat za trapné. Úkoly pro nového ministra kultury vidí například v potřebě získat pro resort víc peněz do rozpočtu. Proto podle nich dává logiku dočasné pověření ekonomického náměstka Reného Schreiera, který má ministerstvo vést do jmenování nového ministra. Politikům pak vadí nestabilita resortu kultury, neschopnost náměstka plnohodnotně úřad vést i porušování ústavy. Zaznělo to v pořadu 90' ČT24.
31. 7. 2019Aktualizováno31. 7. 2019, 21:46|

Zeman zachovává historickou pravdu, řekl ruský velvyslanec na recepci k výročí konce války

Prezident Miloš Zeman se zúčastnil oslav konce druhé světové války na ruském velvyslanectví. V projevu předneseném v ruštině stejně jako loni přirovnal nacismus k islamistickému terorismu a vyzval k boji proti teroristům, dokud si jejich činy nevyžádají stejně obětí jako činy nacistů. Den vítězství se v Rusku slaví 9. května, tedy o den později než na Západě.
9. 5. 2019|