TÉMA

Můstek

Linku A ochromí víkendová výluka, metro nepojede mezi Dejvickou a Můstkem

Na víkend se zastaví metro A pod historickým centrem Prahy. Nebude jezdit mezi stanicemi Dejvická a Můstek, neobslouží tedy Hradčany, Malou Stranu, Staré a převážně ani Nové Město. Jako náhradu zavede dopravní podnik tramvajové linky XA a 35 a částečně pomohou i prodloužené autobusy 107 a 147.
29. 9. 2023|

Část linky A v centru Prahy stála

Zhruba dvě a půl hodiny byl v sobotu ráno zastavený provoz linky metra A v centru Prahy. Ve stanici Můstek souprava usmrtila ženu. Metro kvůli tomu nejezdilo mezi Náměstím Míru a Dejvickou. Vyplývá to z údajů na webu pražského dopravního podniku a vyjádření mluvčích pražské policie a záchranné služby.
22. 4. 2023Aktualizováno22. 4. 2023, 10:08|

Skončila oprava spodní části Václavského náměstí

Spodní část Václavského náměstí je opravena. Prostor mezi Můstkem a tramvajovými kolejemi dělníci kompletně předláždili a rozšířili prostor pro pěší. Vysázeli i nové stromy, vyměnili lavičky a vybudovali novou fontánu. Prahu práce vyjdou na asi 420,1 milionu korun. Metropole také vypsala tendr na opravu horní části náměstí, v rámci nějž se tam mají vrátit tramvaje.
15. 9. 2022|

30 let zpět: Auta na pěší zóně v centru Prahy

Doprava u Václavského náměstí v srdci metropole nebyla před 30 lety upravena značkami. Toho často zneužívali taxikáři či zásobovači, kteří si pěší zónou krátili cestu.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1991. 
19. 4. 2021|

Václavské náměstí zůstane bez parkovacích ramp. Budily kritiku, magistrát se teď dohodl s developerem

Pražský magistrát podepíše s Prahou 1 a developerskou společností Welwyn dohodu o postupu rekonstrukce spodní části Václavského náměstí. Mezi náměstím, Panskou a Jindřišskou ulicí vyrůstá rozsáhlý developerský projekt Savarin s kancelářemi či obchody – a ujednání má zajistit, že na Můstek nebudou ústit rampy z podzemních garáží a obyvatelé budou moci využívat pasáže vedoucí skrz developerský projekt. Příslušný dokument schválila ve čtvrtek pražská rada.
19. 3. 2020|

Stromy, tramvaje i nádrž na vodu. Pražští radní kývli na rekonstrukci Václavského náměstí

V horní části Václavského náměstí plánuje pražský magistrát vybudovat tramvajovou trať a podzemní nádrž na dešťovou vodu. Ve spodní části chce vysázet nové stromy. Vyplývá to z dokumentů, které v pondělí schválili radní hlavního města. Praha plánuje rekonstruovat celé náměstí, v jeho spodní části by práce měly začít letos a opravy vyjdou na 327 milionů korun. Kdy začnou v horní části, zatím není jasné. Radní rozhodli také o tom, že město samo nakoupí přístřešky na zastávky MHD.
10. 2. 2020|

Na advent v pražských ulicích dohlédne víc policistů. V centru se znovu objeví zátarasy

Jako v minulých letech chystají pražští policisté v období adventu zvýšená bezpečnostní opatření. Už od soboty by jich mělo být v ulicích metropole více. Bezpečnostní opatření mají platit do 6. ledna příštího roku.
29. 11. 2019|
1989

Prvomájové oslavy narušily před třiceti lety protesty. Lidé žádali propuštění politických vězňů

Prvomájové oslavy před třiceti lety dopadly jinak, než si vládnoucí KSČ přála. Hlavní oslavy se přesunuly z Letné do centra metropole z obavy, aby projevy nenarušili odpůrci režimu. Tomu ale nezabránila a nespokojenost s nadvládou komunistů sílila až do rozhodujícího listopadu 1989.
5. 5. 2019|