TÉMA

GCHQ

Nejtvrdší boje zuří u Charkova a v Donbasu. Ukrajinci sestřelili další ruská letadla

V noci ruské rakety zcela zničily plný sklad ropy v Dnipru, zranění nikdo neutrpěl. Invazní armáda podle ukrajinských médií ostřelovala rovněž opuštěný sklad Červeného kříže v Mariupolu. Ruské ministerstvo obrany sdělilo, že otevře humanitární koridor z Mariupolu do Záporoží v pátek. Šéf NATO očekává přeskupení ruské armády a další útoky. Z areálu odstavené jaderné elektrárny Černobyl se zcela stáhly ruské jednotky. Během ruské invaze na Ukrajinu, která trvá pět týdnů, zemřelo v této zemi nejméně 1232 civilistů, oznámil to ve čtvrtek Úřad vysoké komisařky OSN pro lidská práva.
31. 3. 2022Aktualizováno1. 4. 2022, 00:24|

Putin podepsal dekret o jarním odvodu do armády, Zelenskyj žádá o další zbraně

Ruský prezident Vladimir Putin podepsal výnos o jarních odvodech do armády. K vojenské službě má být od 1. dubna do 15. července povoláno 134 500 občanů Ruské federace ve věku od 18 do 27 let, oznámila agentura TASS. Základní vojenská služba v Rusku trvá dvanáct měsíců. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj žádá další vojenskou či finanční podporu a zpřísňování protiruských sankcí. V reakci na ně Rusko rozšířilo seznam představitelů EU, kterým se zakazuje vstup do Ruska.
31. 3. 2022Aktualizováno31. 3. 2022, 22:01|

Covidová laboratoř v Oxfordu byla terčem hackerského útoku, upozornil Telegraph

Biologická laboratoř Oxfordské univerzity, kde se prováděl výzkum nemoci covid-19, se stala terčem kybernetického útoku. Panují obavy, že se skupina hackerů pokusí prodat výsledky výzkumu zájemci, který nabídne nejvyšší cenu. Informoval o tom ve čtvrtek deník The Telegraph.
26. 2. 2021|

Londýnská policie nepovažuje vyzrazení informace o Huawei za trestné

Nedávný únik informace o možné roli čínské firmy Huawei při výstavbě britské mobilní sítě páté generace (5G) nepředstavuje porušení zákona, uvedl náměstek šéfky londýnské policie Neil Basu. Podle něj by vyšetřování v tomto případě nebylo na místě. Kvůli zveřejnění plánů projednávaných na schůzi britské Národní bezpečnostní rady (NSC) přišel o funkci ministr obrany Gavin Williamson. Ten však popírá, že by novináři měli zprávu od něj a v sobotu označil postup vůči němu za „hon na čarodějnice“.
4. 5. 2019Aktualizováno4. 5. 2019, 21:17|