TÉMA

Hromadná nehoda

V Česku platila výstraha před ledovkou, Pražský okruh ochromily nehody

Od jedné hodiny v noci byla v platnosti výstraha před ledovkou, skončila hodinu před polednem. K tomu se mohly tvořit mrznoucí mlhy. Meteorologové v té souvislosti už dříve varovali před problémy v dopravě. Ty způsobilo například několik nehod blízko u sebe na Pražském okruhu u Jinočan ve směru k dálnici D1. Rychle se tam vytvořily mnohakilometrové kolony, které se začaly rozjíždět až dopoledne.
31. 1. 2024Aktualizováno31. 1. 2024, 11:06|

Dopravu zkomplikovalo náledí. Dvě hromadné nehody zablokovaly dálnici D1

Dopravu v Česku dopoledne zkomplikovalo náledí a sníh. Provoz na dálnici D1 na Vysočině ve směru na Prahu zablokovaly dvě hromadné nehody, několikrát byl krátce zastaven provoz ve směru do Brna. Dálnice se znovu uzavřela přibližně na dvě hodiny později odpoledne kvůli vyproštění havarovaného kamionu. Neprůjezdná byla kvůli kluzké vozovce na tři hodiny i dálnice D8 mezi 79. a 80. kilometrem ve směru do Německa. V Královéhradeckém kraji se na zledovatělých silnicích stalo mnoho nehod, kluzké silnice komplikovaly dopravu také v dalších krajích. Ředitelství silnic a dálnic řidiče vyzvalo k opatrnosti.
28. 3. 2023Aktualizováno28. 3. 2023, 20:01|

Dodržujte bezpečný odstup, žádá zákon. Kolik je to metrů, v něm ale chybí a ministerstvo to tak chce nechat

Že před sebou řidič musí mít dostatečnou vzdálenost, aby dokázal zareagovat, když auto před ním zpomalí či zastaví, sice v silničním zákoně je, ale žádné podrobnosti, jaká vzdálenost by to měla být, v něm již nestojí. Ministerstvo dopravy nepočítá s tím, že by to změnila připravovaná novela, která se zaměřuje na výši pokut a trestných bodů. Že však řidiči mají s dodržováním dostatečného odstupu potíže, se lze snadno přesvědčit v každodenním provozu. Podle policie to také byla jedna z příčin předvánočních hromadných nehod na dálnici D1.
3. 1. 2023|

D1 před Brnem byla několik hodin uzavřená kvůli hromadným nehodám. Řidiči bourali v mlze

Několik hromadných nehod na D1 kolem 170. až 180. kilometru uzavřelo po poledni dálnici ve směru na Brno. Podle hasičů bouralo čtyřicet vozů. Záchranná služba ošetřila dva lehce zraněné, hasiči nemuseli nikoho vyprošťovat. V místě je hustá mlha. Řidiči sjížděli u Domašova na 168. kilometru, vraceli se na 182. kilometru. Provoz v uvedeném úseku byl obnoven krátce před sedmnáctou hodinou. Kolona dlouhá zhruba šest kilometrů se zvolna rozjíždí.
23. 12. 2022Aktualizováno23. 12. 2022, 17:59|

Na Domažlicku havarovala čtyři auta. Sedm lidí záchranáři převezli do nemocnice

Sedm lidí utrpělo zranění při ranní nehodě čtyř automobilů na silnici mezi Horšovským Týnem a Domažlicemi. Silnice druhé třídy byla kvůli havárii uzavřená, a policie musela odklánět dopravu. V tuto chvíli je už komunikace průjezdná. Na místě nehody bylo několik policejních hlídek, asi sedm jednotek hasičů i Zdravotnická záchranná služba (ZZS), informovali jejich mluvčí.
14. 12. 2021Aktualizováno14. 12. 2021, 10:09|

Na kluzké D1 u Lipníka havarovaly dvě desítky aut, osm lidí utrpělo zranění

Až dvě desítky vozidel havarovaly na namrzlé dálnici D1 nedaleko Lipníka nad Bečvou. Při nehodě utrpělo osm lidí zranění. Dálnice ve směru na Bohumín je uzavřena od Lipníka po Hranice, po čtvrté odpoledne umožnila policie odjet autům uvězněným před místem nehody, plně průjezdná je dálnice zhruba od sedmé večer.
16. 3. 2021Aktualizováno16. 3. 2021, 19:32|