TÉMA

Moto GP

Soud zamítl žalobu pořadatelů brněnské Moto GP kvůli výši dotace

Městský soud v Praze zamítl žalobu spolku, který pořádal motocyklové GP v Brně, na ministerstvo školství kvůli snížení dotace na závod. Informovala o tom Mladá fronta DNES (MfD). Spolek Brna a Jihomoravského kraje žádal v roce 2018 o stomilionovou dotaci od státu, dostal ale zhruba třetinu. Tehdejší zástupci proto podali žalobu. Spolek loni skončil v insolvenci.
25. 1. 2022|

Brno je letos poprvé bez motocyklové velké ceny. Závod chybí fanouškům, ti zase podnikatelům

Srpen byl tradičně v Brně spojovaný s Velkou cenou silničních motocyklů. Letos poprvé se však nejede. Spolek města Brna a Jihomoravského kraje, který v posledních pěti letech MotoGP pořádal, je nyní v insolvenci. Zrušené závody chybí fanouškům i podnikatelům v okolí Masarykova okruhu.
6. 8. 2021|

Peníze za 16 tisíc vstupenek na loňskou Velkou cenu Brno vrátí

Brno poskytne Turistickému informačnímu centru města (TIC) přes 38 milionů korun na vrácení peněz lidem za vstupenky na loňskou motocyklovou Grand Prix, která se kvůli pandemii koronaviru jela bez diváků. Rozhodli o tom v úterý zastupitelé. V oběhu je přes 16 tisíc lístků v celkové hodnotě přes 36 milionů, zbylé peníze půjdou na úhradu personálních a dalších nákladů spojených s vyplácením peněz. Závody v Brně loni po desítkách let skončily a letos už nebudou. Pořadatelský spolek by měl jít do insolvence.
23. 3. 2021|

Spolek pořádající Velkou cenu Brna má jít do insolvence, odhlasovali zastupitelé

Zastupitelé Brna odhlasovali, že spolek města a kraje pořádající motocyklovou Grand Prix má jít do insolvence. Závod s letitou tradicí se letos na jižní Moravě nepojede. Spolek má nevypořádané závazky k promotérské společnosti Dorna, vlastníkovi Masarykova okruhu Automotodromu a musí také vracet lidem peníze za nevyužité lístky za loňský ročník. V insolvenci by spolek nejspíš platil jen část závazků.
19. 1. 2021|

Ministerstvo odmítá dotovat opravu Masarykova okruhu. Za rok Moto GP asi nebude, míní Vaňková

Motocyklová Grand Prix v Brně se příští rok s velkou pravděpodobností nepojede, ačkoliv rozhodnutí ještě není definitivní, řekla primátorka Brna Markéta Vaňková (ODS). Podle ní se ministerstvo pro místní rozvoj nechce podílet na opravě dráhy odhadem za 100 milionů korun, kterou požaduje promotérská společnost Dorna.
4. 12. 2020|

Jihomoravský kraj trápí doprava a kapacita sociálních zařízení. Tématem voleb je i sucho

Čtyřčlenná koalice v čele s hejtmanem Bohumilem Šimkem (ANO) vede Jihomoravský kraj poslední čtyři roky. Region řeší dlouhodobě problémy s rozšiřováním dopravní sítě, a to jak na úrovni měst, kterým scházejí obchvaty, tak i v pomalém napojování na rakouské dálnice. Během posledních suchých let se tématem stal také nedostatek vody. Nové vedení kraje bude čelit i otázkám spojeným se stárnutím obyvatel, rozhodovat bude také o podpoře Velké ceny v Brně.
4. 9. 2020|

Diváci sledovali brněnskou Moto GP přes plot. Policie odhalila na D1 kradená elektrokola za 140 tisíc

Pomocí dalekohledů a přes plot sledovali diváci motocyklovou Grand Prix v Brně. Poprvé v historii závodu totiž nemohli dovnitř areálu Masarykova okruhu kvůli opatřením souvisejícím s nemocí covid-19.
9. 8. 2020Aktualizováno9. 8. 2020, 17:46|

Motocyklovou GP sledují desítky diváků za plotem, dovnitř nemohou

Pomocí dalekohledů sleduje několik desítek diváků zpoza plotu motocyklovou Grand Prix v Brně, protože nemohou dovnitř areálu Masarykova okruhu kvůli opatřením souvisejícím s nemocí covid-19. Menší hloučky se sešly u plotu za přírodními tribunami, kde zavlála například vlajka připomínající italskou hvězdu Valentina Rossiho.
8. 8. 2020|

Burácení motorek rozeznělo Masarykův okruh. Diváci ale rachotu letos nenaslouchají

Závodníci na silničních motocyklech se rozjeli po Masarykově okruhu v rámci letošní Velké ceny. Tribuny ale zůstávají prázdné kvůli protipandemickým opatřením. I když koronavirus letos fanoušky vyhnal, pořadatel zohlednil krizovou situaci a slíbil Brnu závody Moto GP i v roce 2021.
7. 8. 2020|

Velká cena se v Brně letos pojede. Motorky budou ale zatáčky krouhat bez diváků

Motocyklová Grand Prix v Brně bude letos v srpnu bez diváků, a to z bezpečnostních důvodů kvůli pandemii covidu-19. Zakoupené lístky zůstanou v platnosti na příští rok. Akce se na Masarykově okruhu uskuteční od 7. do 9. srpna, uspořádá ji spolek kraje a města.
3. 7. 2020|

Na srpnovou Moto GP dá Brno i kraj po 30 milionech. Letošní ročník je poslední nasmlouvaný

Příspěvek 30 milionů korun dá letos na motocyklové závody Grand Prix Jihomoravský kraj, ve čtvrtek jej schválili zastupitelé. Stejnou částku už v první polovině února schválilo i brněnské zastupitelstvo. Spolek kraje a města, který Velkou cenu letos uspořádá popáté, očekává i 55 milionů od státu. Stejnou částku poskytl stát i loni. Závody se uskuteční od 7. do 9. srpna.
27. 2. 2020|

Šimek: Bez dlouhodobé podpory státu motocyklová Velká cena v Brně bude muset skončit

Závody mistrovství světa silničních motocyklů v České republice se podle jihomoravského hejtmana Bohumila Šimka (ANO) možná za rok už nepojedou. Letošní ročník Grand Prix se ještě v Brně uskuteční, ale v dalších letech to bez dlouhodobého finančního přispění státu podle hejtmana zřejmě nebude možné. Vláda na letošní ročník v pondělí schválila dotaci třicet devět milionů korun namísto požadovaných šedesáti pěti milionů.
30. 4. 2019|