TÉMA

Klimkovice

Na výjezdu z Prahy u Šeberova začala stavba protihlukové stěny. Řidiči musejí počítat s dopravním omezením

Začala výstavba protihlukové stěny u části dálnice D1 v Praze-Šeberově. Hluk tam dlouhodobě obtěžoval místní obyvatele. Provoz na nejvýznamnější dopravní tepně republiky to zkomplikuje do konce října. Omezení se uskuteční po částech a řidiči by měli ve špičce počítat se zdržením od deseti minut do půl hodiny.
19. 9. 2023|

Kvůli nehodě v Klimkovickém tunelu byla u Ostravy téměř dvě hodiny uzavřena D1

Kvůli nehodě v Klimkovickém tunelu byla téměř dvě hodiny u Ostravy uzavřena dálnice D1 ve směru na Prahu. Srazila se tam tři auta, nikdo se ale při nehodě zřejmě vážně nezranil. Policie odkláněla dopravu přes Klimkovice, na místě se tvořily kolony.
14. 6. 2023Aktualizováno14. 6. 2023, 14:41|

Kvůli nehodě u Klimkovic byla neprůjezdná dálnice D1 ve směru na Ostravu

Dálnice D1 na Novojičínsku byla po ranní hromadné nehodě sedmi automobilů ve směru na Ostravu asi čtyři hodiny neprůjezdná. Zranilo se při ní sedm lidí. Na komunikaci se tvořily dlouhé kolony. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, sdělila mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková. Doprava na Ostravu je už bez omezení, stejně tak tomu je i v opačném směru na Olomouc a Brno.
11. 4. 2023Aktualizováno11. 4. 2023, 11:30|

U Klimkovic vysazují zeleň pro odhlučnění dálnice, protihlukovou stěnu ŘSD slibuje do roku 2025

U Klimkovic vysazují dělníci stromy a keře. Ty mají město s asi čtyřmi tisíci obyvatel chránit před nadměrným hlukem a prachem z dálnice D1. Protihluková bariéra u dálnice nestojí, přitom po ní Klimkovice a další obce volají více než patnáct let. Město přistoupilo ke kroku samo, protože s Ředitelstvím silnic a dálnic se na projektu neshodlo.
7. 12. 2021|

D1 u Ostravy má další výjimku. Klimkovičtí se bojí, že se stavba protihlukových stěn opozdí

Už více než patnáct let usilují Klimkovice nedaleko Ostravy o opatření, která by místní chránila před hlukem z dálnice D1. Podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) by výstavba protihlukových stěn měla začít v roce 2024. V březnu ale ŘSD dostalo od krajských hygieniků výjimku, která ruší omezení provozu na dálnici. Vedení Klimkovic se teď obává, že se stavba protihlukových stěn může opět odložit.
6. 8. 2021|

Nestačí stavět dálnice. Je třeba brát ohled na lidi žijící kolem nich, říká nový spolek obcí

Město Klimkovice a obce Olbramice a Hladké Životice chtějí usilovat o to, aby na život obyvatel měl co nejmenší dopad provoz na dálnicích a silnicích. Založily proto Spolek pro přijatelný život kolem dálnice v Moravskoslezském kraji, do kterého chtějí zapojit i další obce. Vadí jim například nedostatečné řešení problému zvýšeného hluku.
9. 12. 2020|

Třetí polní nemocnice by mohla vyrůst na ostravském výstavišti. Personál pro ni ale zatím chybí

Moravskoslezský kraj má vytipované místo pro případnou polní nemocnici, stát by mohla na ostravském výstavišti. Problém je ale nedostatek personálu. Fakultní nemocnice Brno chce pro polní nemocnici, která vzniká pro pacienty s covidem-19 na brněnském výstavišti, získat speciální zdravotnické týmy od členských států Evropské unie.
27. 10. 2020Aktualizováno27. 10. 2020, 16:43|

Zmatky kolem testování na Moravě. Na postup hygieniků si stěžují obce i lázně

Ekonomické ztráty, ale také organizační problémy spjaté s testováním řeší lázeňská zařízení Moravskoslezského kraje. Ne všude v kraji ale na páteční nařízení hygieniků přijímat pouze pacienty s negativním testem na covid-19 zvládli zareagovat. Stěžují si hlavně na nedostatek času k přípravě i na malou podporu vlády. Některá města a obce na jižní Moravě mají zase problém se získáváním informací od hygieniků o počtech nakažených koronavirem.
23. 7. 2020|

Klimkovický tunel se opět uzavře. Z dálnice před Ostravou budou muset auta znovu sjíždět

Na dálnici D1 před Ostravou bude v pátek opět zcela uzavřen Klimkovický tunel, řidiči se tak musí připravit na možné komplikace. Tunel se opravuje po desetiletém provozu a o víkendu jsou v plánu závěrečné technické zkoušky. Řidiči budou muset před tunelem sjet z dálnice a projet centrem lázeňského města Klimkovice.
3. 9. 2019|

Nehoda dvou kamionů zastavila nedaleko Ostravy provoz na dálnici D1

Nehoda dvou kamionů zastavila v neděli odpoledne nedaleko Ostravy na víc jak hodinu provoz na dálnici D1 ve směru na Olomouc. Při nehodě se jeden člověk zranil.
11. 8. 2019Aktualizováno11. 8. 2019, 20:26|

Tunel na dálnici D1 před Ostravou se uzavře. Auta budou muset projíždět Klimkovicemi

Od pátečního večera až do pondělního rána musejí řidiči počítat s komplikacemi na cestě do Ostravy. Na dálnici D1 se v obou směrech uzavře Klimkovický tunel. Momentálně se opravuje a zneprůjezdnit se musí kvůli testování nových technologií. Auta tak budou sjíždět na Klimkovice, které nedávno v centru kvůli plánované uzavírce vybudovaly nový kruhový objezd.
9. 8. 2019|

V Klimkovicích zavřou důležitou křižovatku. Při odklonu dopravy z D1 se očekávají problémy

V lázeňském městě Klimkovice nedaleko Ostravy začne 1. června výstavba kruhového objezdu v místě křižovatky ulic Lidická a Československé armády. Stavba má usnadnit průjezd dopravně zatíženým městem. Během prací však řidiči musí počítat s komplikacemi v dopravě, objížďka povede ulicemi Polní a Vřesinská. Město teď hledá dobrovolníky, kteří by mohli pomáhat dětem při přecházení silnice.
30. 5. 2019|

Klimkovice mají nového starostu. Zastupitelé odvolali Husťáka, protože prý nerespektoval jejich rozhodnutí

Zastupitelé lázeňského města Klimkovice nedaleko Ostravy odvolali starostu Zdeňka Husťáka (ČSSD). Údajně se dopustil několika pochybení, vyčítají mu hlavně to, že prý opakovaně nerespektoval některá rozhodnutí zastupitelstva. Ve funkci ho nahradil Jaroslav Varga (Občané Klimkovic). Husťák chyby odmítá a své odvolání považuje za politické rozhodnutí.
23. 4. 2019|