TÉMA

Sloučení

Krajští zastupitelé schválili sloučení průmyslovek strojní a textilní v Liberci

Navzdory protestům pedagogů, studentů i rodičů Střední průmyslové školy textilní v Liberci schválili krajští zastupitelé její sloučení se Střední průmyslovou školou strojní a elektrotechnickou v Liberci k 1. červenci. Vznikne Střední průmyslová škola Liberec. Sloučení má umožnit v krajském městě rozšířit nabídku všeobecného vzdělávání. Už na podzim 2024 by se na textilní průmyslovce měly otevřít dvě třídy technického lycea.
30. 5. 2023|
Interview ČT24

Není v silách jednotlivce, aby to bez systémových změn zvládl, vyjádřil se k Havlíčkově dvojroli Kováčik

Působení Karla Havlíčka (za ANO) na dvou ministerstvech je přijatelné jen jako dočasné řešení, řekl v Interview ČT24 předseda poslaneckého klubu KSČM Pavel Kováčik. Není totiž podle něj v silách jednoho člověka, aby tyto dva zásadní resorty zvládl. Případné dlouhodobé sloučení ministerstva dopravy a restortu průmyslu a obchodu by bylo nutné detailně připravit, domnívá se.
12. 2. 2020|

Nemocnice v Královéhradeckém kraji zůstávají samostatné, zastupitelé odložili sloučení o půl roku

Zda budou nemocnice v Královéhradeckém kraji sloučeny do jednoho subjektu, rozhodne zastupitelstvo až v prosinci. Sloučením se sice měli zastupitelé zabývat na červnové schůzi, rozhodli však o půlročním odkladu. Koalice se totiž neshodla a náměstek pro zdravotnictví Aleš Cabicar (TOP 09) slíbil, že návrh přepracuje.
17. 6. 2019Aktualizováno17. 6. 2019, 22:14|

Před sto lety se z Brna stalo „Velké Brno“. Připojením přilehlých obcí se město sedmkrát zvětšilo

Sto let uplynulo od doby, kdy se Brno stalo druhým největším městem Československa. 16. dubna 1919 schválili zákonodárci sloučení dnešního středu města s jednadvaceti tehdejšími sousedními obcemi a dvěma městy. Rozloha se zvětšila sedminásobně, počet obyvatel vzrostl o polovinu. Vznik „Velkého Brna“, jak se útvaru říkalo, pomohl především k rozvoji průmyslu a dopravní infrastruktury.
16. 4. 2019|