TÉMA

Residomo

Residomo přebírají Švédové. Ani nový majitel však bývalé byty OKD prodávat nebude

Švédská společnost Heimstaden přebírá byty největšího poskytovatele nájemního bydlení v zemi, společnosti Residomo. Vlastník bývalých bytů OKD tak mění název na Heimstaden Czech. Švédská společnost už dříve oznámila, že bývalé hornické byty nájemníkům prodávat nebude. V Moravskoslezském kraji chce hlavně růst a stavět nové bytové jednotky.
27. 5. 2020|

Bývalé byty OKD přebírá od společnosti Residomo švédská firma Heimstaden Bostad

Firmu Residomo, která v Moravskoslezském kraji vlastní skoro 43 tisíc bytů, převážně po OKD, kupuje švédská společnost Heimstaden Bostad. Ta patří mezi největší poskytovatele nájemního bydlení v Evropě. Pro stávající nájemníky se nic nemění a na uzavřené smlouvy by neměla mít změna vlastníka žádný vliv. Firma Residomo o tom informovala v tiskové zprávě.
9. 1. 2020Aktualizováno9. 1. 2020, 18:06|

Na prodej je společnost Residomo i s byty, které dříve patřily OKD

Společnost Residomo, která vlastní více než 43 tisíc bytů v Moravskoslezském kraji dříve patřících OKD, je na prodej. Napsal to deník Hospodářské noviny (HN), kterému informaci potvrdili nynější majitelé Residoma, investiční fondy Blackstone a Round Hill Capital. Mezi zájemci o Residomo jsou podle listu výhradně zahraniční fondy. Smlouvy nájemníků, kteří bydlí v bytech společnosti Residomo, by se po případném prodeji firmy neměnily, řekla mluvčí Residoma Kateřina Piechowicz.
18. 12. 2019Aktualizováno18. 12. 2019, 15:43|

Poruba odkoupila část Oblouku. Unikátní bytový dům chce zrekonstruovat

Ostravský městský obvod Poruba odkoupil od soukromé společnosti Residomo, která je největším soukromým poskytovatelem nájemního bydlení v Česku, majetkový podíl v bytovém domě Oblouk. Jde o jednu z nejznámějších staveb socialistického realismu. Za 128 bytových jednotek obvod zaplatí 129 milionů korun. Obě strany v pondělí podepsaly kupní smlouvu.
14. 10. 2019|

Při výbuchu plynu v Karviné byl zraněn jeden člověk. Z domu se muselo evakuovat dvanáct lidí

V úterý odpoledne v jednom z bytů činžovního domu v Karviné vybuchl plyn. Jeden člověk byl při explozi zraněn, není však v ohrožení života. Policie evakuovala dvanáct lidí. Statik zjistil, že objekt ve vlastnictví společnosti Residomo není narušen, a lidé se tak mohou vrátit do svých domovů. Potvrdilo to vedení města i policie.
6. 8. 2019Aktualizováno6. 8. 2019, 17:32|

Residomo investuje do svých bytů 1,2 miliardy. Chce zateplovat a opravit celou čtvrť v Ostravě

Společnost Residomo, největší soukromý poskytovatel nájemního bydlení v Česku, chce letos do oprav svých bytů investovat 1,2 miliardy korun. Domy chce hlavně zateplovat, kromě toho má v plánu i zrevitalizovat celou čtvrť v Ostravě-Kunčičkách. Residomo (dříve RPG Byty) vlastní v Moravskoslezském a Olomouckém kraji více než 43 tisíc bytů, ve kterých žije přes devadesát tisíc lidí.
22. 5. 2019|

Poruba chce získat Oblouk. Stavba je klenotem socialistického realismu v Česku

Ostravský městský obvod Poruba chce do svého majetku získat bytový dům Oblouk, který je jednou z nejznámějších staveb socialistického realismu v Česku. Objekt má hned několik majitelů a městská část by chtěla být jediným správcem. Celou lokalitu chce upravit a vrátit jí původní význam.
16. 5. 2019Aktualizováno16. 5. 2019, 12:13|

Zničené domy v Karviné padly. Nahradit je může volnočasový areál nebo lehký průmysl

V problémové karvinské části Nové Město končí první etapa demolice bytových domů v majetku společnosti Residomo, která je největším soukromým poskytovatelem nájemného bydlení ve městě. Domy se 34 vchody se společnost rozhodla zdemolovat kvůli jejich špatnému stavu, ke kterému přispěli i problémoví nájemníci. Bourání dalších domů už firma připravuje.
12. 4. 2019|