TÉMA

Nemocnice Hořovice

Po operaci rovnou domů. Válek chce rozšířit seznam jednodenních výkonů

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) plánuje rozšířit seznam jednodenních operačních výkonů, tedy těch, po nichž pacienti odcházejí domů do 24 hodin. Jejich počet v Česku roste, a to zejména díky tomu, že některé z nich pojišťovny od letošního roku finančně zvýhodnily. V Česku přibývá i počet zařízení, která tento typ operací nabízí.
5. 10. 2023|

Rychlík u Karlštejna najel do spadlé skály a vykolejil. Provoz na trati stojí, omezení vydrží do pátku

Mezi Karlštejnem a Zadní Třebaní na Berounsku narazil ve čtvrtek ráno rychlík do spadlé skály. Lokomotiva a první vagon vykolejily, řekl mluvčí Českých drah (ČD) Lukáš Kubát. Mluvčí záchranky Monika Nováková uvedla, že se lehce zranilo pět lidí. Provoz na trati mezi Berounem a Prahou je přerušený, Správa železnic předpokládá, že se jej podaří obnovit až v pátek. Část vlaků jezdí po souběžné trati přes Rudnou u Prahy, jiné jsou zrušeny nebo nahrazeny autobusem.
30. 6. 2022Aktualizováno30. 6. 2022, 22:09|

Na Příbramsku se srazila sanitka s vlakem, převážený pacient zemřel

Na železničním přejezdu v Čenkově na Příbramsku se ve čtvrtek ráno srazila sanitka s osobním vlakem. Převážený pacient zemřel, zraněná spolujezdkyně řidiče sanitky se lehce zranila, cestujícím ve vlaku se nic nestalo. Převozní sanitka patří hořovické nemocnici.
4. 4. 2019Aktualizováno4. 4. 2019, 13:30|