TÉMA

Miroslav Táborský

Před pětapadesáti lety uvedl Cimrman první hru. Cimrmanologové se teď vydali po jeho stopách

Nový šestidílný cestopis se vydá po Stopách Járy Cimrmana. Průvodcem budou i cimrmanologové, kteří nedoceněného geniálního všeuměla znají nejlépe. Česká televize pořad dotočila těsně před pětapadesátým výročím první hry, kterou Divadlo Járy Cimrmana uvedlo. Akt měl premiéru 4. října 1967. Stejně jako dalších čtrnáct her je stále na repertoáru a svým humorem oslovuje stále nové generace diváků.
4. 10. 2022|

Natáčí se Stopy Járy Cimrmana, vydává se po nich herec Táborský

Z dílny České televize vzniká dokumentární hraný cyklus Stopy Járy Cimrmana o místech spojených se životem a dílem tohoto českého génia. Štáb natáčí na pětadvaceti místech po celé republice, nedávno například ve Staré Huti na Příbramsku. Do šestidílné cestopisné série se zapojí všichni členové jeho divadla. Roli průvodce má Miroslav Táborský, režisérem dokumentu je Patrik Ulrich.
19. 8. 2022|

ČT točí o Kocábovi či Cimrmanovi. Nové dokumenty také zjistí, jak se dělá exekuce nebo škola

Česká televize pracuje na výrobě nových dokumentů, které diváci uvidí na obrazovkách v následujících měsících a letech. Dokumentární cykly rozeberou témata adopce, exekuce či proměny školního vzdělávání. Celovečerní filmy přiblíží osobnosti, jakými jsou básník Jaroslav Seifert, hudebník a politik Michael Kocáb či génius Jára Cimrman.
11. 4. 2022|

A zelený mužík zatleskal... ČT uvede detektivní baladu Vodník

Vražda dítěte, k níž došlo před čtvrtstoletím, se zvláštním způsobem překrývá s dějem Erbenovy balady. Hororově ponurá minisérie Vodník je novým případem Detektivů od Nejsvětější Trojice. Případ s řadou nesrovnalostí budou od 31. března řešit po tři večery na ČT1.
31. 3. 2019|