TÉMA

Saskatchewan

Kanadská policie zadržela druhého muže podezřelého z nedělních útoků. Krátce poté zemřel

Podezřelý, po kterém kanadské úřady pátraly v souvislosti s nedělními útoky v provincii Saskatchewan, při nichž zahynulo deset lidí, krátce po zatčení zemřel. Podle policie se u Mylese Sandersona po zadržení objevily blíže nespecifikované zdravotní obtíže a po příjezdu do nemocnice byl prohlášen za mrtvého. Druhý z podezřelých, Mylesův bratr Damien, byl nalezen mrtev již v pondělí. Podlehl zraněním, která si podle policie nezpůsobil sám.
8. 9. 2022|

V Kanadě našli mrtvého jednoho z podezřelých z nedělních útoků

Kanadská policie našla tělo jednoho ze dvou podezřelých z ubodání deseti lidí při nedělních útocích v provincii Saskatchewan. Podlehl zraněním, která si nezpůsobil sám, napsala agentura AP s odvoláním na vyjádření policie. Tělo Damiena Sandersona se našlo poblíž jednoho z míst, kde se nedělní vraždy odehrály, dodala agentura AFP. Druhý hledaný, jeho bratr Myles Sanderson, je stále na útěku.
6. 9. 2022|

Při sérii útoků zemřelo v Kanadě nejméně deset lidí, osmnáct je zraněných

V kanadské provincii Saskatchewan při sérii nedělních útoků bodnou zbraní zemřelo nejméně deset lidí, osmnáct osob je zraněných. Policie pátrá po dvou podezřelých, kteří jsou stále na útěku. Podle ní jsou ozbrojení a nebezpeční. Podezřelí byli mezitím v pondělí obviněni z vraždy.
5. 9. 2022Aktualizováno5. 9. 2022, 20:57|

Kanadští indiáni objevili tisíc dětských hrobů. Země odkrývá krvavé dědictví převýchovných škol

Kontroverzní kapitola kanadské historie má další pokračování. U bývalé internátní školy u města Cranbrook v Britské Kolumbii bylo objeveno dalších 182 neoznačených hrobů. Většina z nich může skrývat těla dětí z původních národů, které úřady posílaly na převýchovu. Celkový počet neznámých ostatků už přesáhl tisícovku. Demonstranti v reakci na objevy ničí sochy připomínající britské koloniální období.
3. 7. 2021|

Protahovací cvičení snižuje krevní tlak lépe než rychlá chůze, naznačila studie

Pravidelné protahování snižuje krevní tlak účinněji než rychlá chůze. Naznačila to nová studie, kterou publikoval časopis Journal of Physical Activity and Health. Z toho ale podle vědců v žádném případě nevyplývá, že by se lidé měli procházek vzdát. Vhodné je kombinovat obě tyto aktivity, doporučují.
19. 1. 2021|

Našel se král králů. Největší Tyrannosaurus rex žil dlouhý život plný násilí

Paleontologové z University of Alberta informovali o objevu zatím největší kostry Tyrannosaura rexe. Současně je to vůbec největší kostra dinosaura, která kdy byla nalezena v Kanadě.
27. 3. 2019|