TÉMA

Vejprnice

Mezi Vejprnicemi a Plzní narazil osobní vlak do betonové překážky na trati

Na železniční trati mezi Vejprnicemi a Plzní v pondělí časně ráno narazil osobní vlak do betonové překážky na trati. Událostí se zabývá policie. Podle Michala Holečka z hasičského záchranného sboru se nikomu nic nestalo. Provoz na trati už byl obnoven, doprava do Německa ve směru na Mnichov zhruba tři hodiny stála, mezi Plzní a Vejprnicemi jezdily kyvadlově náhradní autobusy, informovaly České dráhy.
4. 3. 2024Aktualizováno4. 3. 2024, 19:39|

Při nehodě autobusu a nákladního auta u Plzně zemřel jeden člověk

U Plzně se ve středu ráno srazil autobus s nákladní autem. Policie informovala, že při nehodě zemřel jeden člověk, další tři zranění byli převezeni do nemocnice. Silnice I/26 z Plzně směrem na Sulkov byla kvůli vyšetřování a následně kvůli nesnadné nakládce havarovaného autobusu většinu dne zavřená, řidiči nemohli využít ani nájezd na dálnici D5 směr Rozvadov. Do Plzně byla silnice průjezdná.
26. 8. 2020Aktualizováno26. 8. 2020, 20:54|

Při nehodě aut na Plzeňsku se zranilo osm lidí včetně dvou dětí

Osm lidí v neděli kolem 17:00 utrpělo zranění při nehodě tří aut u Tlučné na Plzeňsku, většina zranění byla vážných až velmi vážných. Vrtulníky do nemocnic přepravily i dvě děti. Na silnici číslo 203 se srazila čelně dvě osobní auta a třetí narazilo do nich. Místo bylo opět průjezdné až po 22:30, řekla policejní mluvčí Ivana Jelínková.
5. 1. 2020Aktualizováno5. 1. 2020, 23:14|

Kritizovaný polský skleník jako inspirace? Noční záře se obávají i v západních Čechách

Nad Tlučnou u Plzně má vzniknout obří skleník. Firma, která ho plánuje, chce využít teplo z odvalu po těžbě uhlí za městem. Obyvatelé Tlučné se ale obávají, že je čeká podobný osud jako lidi z příhraničí na severu Čech. Ty v noci trápí silné světlo, které vychází z obřího skleníku v Polsku. Podle investora není pro obavy důvod.
24. 3. 2019|