TÉMA

Ivana Nevludová

Poslanci poslali do druhého čtení sňatky homosexuálů i návrh na ústavní zakotvení svazku muže a ženy

Do druhého čtení v Poslanecké sněmovně zamířily dva protichůdné návrhy, které mají buď uzákonit sňatky homosexuálů, nebo naopak povýšit manželství muže a ženy. Ostře proti svatbám pro gaye a lesby vystoupili poslanci KDU-ČSL nebo Tomio Okamura (SPD). Vládní zmocněnkyně pro lidská práva Helena Válková (ANO) naopak přednesla konkrétní body, ve kterých jsou podle ní páry stejného pohlaví diskriminovány. Na mimořádné 100. schůzi nynější Poslanecké sněmovny ještě prošel prvním čtením návrh, aby bylo omezování svobody projevu na veřejných sociálních sítích trestným činem.
29. 4. 2021Aktualizováno29. 4. 2021, 20:07|

Vysoké školy budou moci učit a zkoušet dálkově i příští rok, schválila sněmovna

Vysoké školy v Česku budou moci upravit plán studia a podmínky přijímacích zkoušek i v příštím roce. Nadále budou moci také vyučovat a zkoušet na dálku, rozhodli poslanci. Dříve také schválili, že zdravotní pojišťovny budou moci hradit antigenní testy na covid-19 přímo distributorovi, který je nakoupí a rozveze mimo jiné do domovů pro seniory. Sněmovna také odmítla zrychleně projednat vládní návrh širších změn v oddlužení, v úvodním kole jej posoudí nejspíš v prosinci. Odpoledne se ve sněmovně konaly interpelace na členy vlády.
12. 11. 2020Aktualizováno12. 11. 2020, 21:11|

Hyťhová opustila SPD. Politiku prý nevnímá jako způsob obživy nebo pěstování ega

Poslankyně Tereza Hyťhová vystoupila z SPD i z poslaneckého klubu tohoto hnutí. Napsala to na svém facebookovém profilu a potvrdila ČTK v textové zprávě. Ve sněmovně bude Hyťhová spolupracovat s Trikolórou. Podle stanoviska SPD by bylo slušností, kdyby Hyťhová složila poslanecký mandát.
27. 7. 2020|
Poslanecká sněmovna

Poslanci odvolali Klause ze školského výboru. Nejde o odbornost, ale o koryta, obořil se na exkolegy z ODS

Sněmovna odvolala na návrh ODS poslance Václava Klause mladšího (nestr.) ze školského výboru, nahradí ho občanský demokrat Karel Krejza. Klaus výbor vedl, nyní si tak orgán bude muset zvolit nového předsedu. Ve výborech skončili podle návrhu SPD také poslanci Lubomír Volný, Marian Bojko a Ivana Nevludová, kteří z tohoto hnutí nedávno vystoupili.
17. 4. 2019Aktualizováno17. 4. 2019, 18:18|

SPD vyloučila Lubomíra Volného a další dva bývalé členy z poslaneckého klubu

Hnutí SPD vyloučilo ze svého poslaneckého klubu poslance Lubomíra Volného, Mariana Bojka a Ivanu Nevludovou. Všichni tři poslanci zvolení v Moravskoslezském kraji minulý týden oznámili odchod z SPD a vstoupili do nově založeného hnutí Jednotní Alternativa pro Patrioty. SPD v úterý v tiskovém prohlášení opětovně vyzvala trojici poslanců ke složení mandátů, všichni to už dříve odmítli.
19. 3. 2019|

Okamura neřídí SPD, tvrdí odcházející poslanec Volný. Hnutí podle něj ustoupilo podnikatelským záměrům

Poslanec Lubomír Volný, který odchází z hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD), si myslí, že hnutí neovládá předseda Tomio Okamura, ale místopředseda Radim Fiala nebo vydavatel Jan Čížek. Spolu s Volným SPD opouští i poslankyně Ivana Nevludová a její kolega Marian Bojko. Okamura je vyzval, aby složili poslanecký mandát. Volný to odmítl.
16. 3. 2019|