TÉMA

Okresní soud v Kroměříži

Omylem jsem navrtal potrubí, přiznal u soudu muž obžalovaný ze smrtící exploze domu v Koryčanech

Jednatřicetiletý Hynek Šípek, který podle obžaloby způsobil předloňský tragický výbuch rodinného domu v Koryčanech, ve čtvrtek před kroměřížským okresním soudem přiznal, že před neštěstím omylem navrtal plynové potrubí. Svého činu litoval, řekl, že se snažil explozi zabránit. Při výbuchu zahynuli dva zasahující dobrovolní hasiči, další čtyři lidé včetně obžalovaného utrpěli zranění. Za obecné ohrožení z nedbalosti hrozí Šípkovi dva roky až osm let vězení.
16. 3. 2023Aktualizováno16. 3. 2023, 10:24|

Za vymyšlenou zprávu, že se u Zdounek na Kroměřížsku vyskytuje puma, dostal muž podmínku

Okresní soud v Kroměříži uložil trestním příkazem roční podmínku muži, který loni v červenci na lince 158 oznámil, že u Zdounek na Kroměřížsku viděl pumu. Policisté zjistili, že si zprávu o pohybu šelmy vymyslel. Stejnou fotografii, kterou chtěl šestatřicetiletý muž výskyt pumy potvrdit, našli na internetu. Na potrestání muže upozornil server iROZHLAS.cz.
2. 1. 2020|

Církev neuspěla ve sporu o Květnou zahradu v Kroměříži. Zůstává státu

Stát nemusí církvi vydat kroměřížskou Květnou zahradu zapsanou na seznamu světového dědictví UNESCO. Rozhodl o tom Okresní soud v Kroměříži. V zahradě, kterou spravuje Národní památkový ústav, vznikly v minulých letech péčí státu novostavby, které podle rozhodnutí soudu vydání zahrady olomouckému arcibiskupství neumožňují.
7. 3. 2019Aktualizováno7. 3. 2019, 14:31|