TÉMA

Golčův Jeníkov

Odvolací soud uložil podmíněné tresty v případu pádu mostu ve Vilémově na Vysočině

Odvolací soud v Pardubicích znovu uložil podmíněné tresty pro čtyři muže obžalované kvůli tragickému pádu mostu ve Vilémově na Havlíčkobrodsku. Všichni byli odsouzeni na 1,5 roku vězení s podmíněným odkladem na dva roky. Soud se případem zabýval poté, co Nejvyšší soud rozsudek zrušil. V případu jde o Michala Hejkala, Milana Macuru, Juraje Noska a Františka Lízala. Na stavbě působili v různých rolích, jako dozor či stavbyvedoucí. Podle soudu zavinili obecné ohrožení z nedbalosti.
19. 3. 2024|

Porucha zastavila trať přes Vysočinu, mezistátní vlaky proto objížděly i Brno

Vlakem lze opět dojet z Prahy do Brna. Část pondělí byly mezistátní vlaky, které pokračují do Vídně či Budapešti, odkloněny přes Olomouc a do Brna vůbec nezajížděly. Přímá trať přes Vysočinu byla uzavřena kvůli spadlému stromu, který poničil troleje. Provoz byl podle Českých drah plně obnovený před čtvrtou odpoledne.
27. 6. 2022Aktualizováno27. 6. 2022, 13:57|

Pokuta za pád mostu ve Vilémově platí, potvrdil ji Ústavní soud. V troskách zemřeli čtyři lidé

Ústavní soud (ÚS) odmítl stížnost společnosti Bögl a Krýsl, a definitivně tak potvrdil pokutu 650 tisíc korun kvůli neštěstí při opravě mostu ve Vilémově na Havlíčkobrodsku. V troskách mostu zemřeli v září 2014 čtyři lidé, další dva se zranili. Pokutu firmě uložil Státní úřad inspekce práce, loni ji potvrdil také Krajský soud v Českých Budějovicích a letos Nejvyšší správní soud.
24. 6. 2019|